Alla inlägg under oktober 2009

Av Alma - 16 oktober 2009 10:13

Igår och idag har vi 2 plusgrader och snöblandat regn här i Kalmar. Inte alls härligt. Får kanske tvinga mig ut på min dagliga promenad iallafall. Tog fram min "ful-vinterjacka" som tål det mesta och jag kan faktiskt precis knäppa den. I hur många dagar till återstår att se... sen får jag väl hålla mig inne hihi.

Annars är det bra med Grodd och mig. Efter gårdagens dramatik med "sov-grodden" så har den rört sig regelbundet - som för att lugna mig och säga att allt är bra :)

Dock har jag inte haft varken starkare sammandragningar eller med någon regelbundenhet sedan onsdagskvällen. Just nu så känner jag att jag inte är otålig eftersom jag mest är lättad att allt är bra med bebin. Vill den stanna några dagar till därinne så får den det. Kan inte klandra den riktigt - skulle inte vilja födas den här gråa dagen haha.


Av Alma - 15 oktober 2009 11:48

Igår var Grodden väldigt lugn under hela dagen, betydligt färre rörelser än under mån-tis. Vi var hos BM på tisdagen och allt var okej förutom blodtrycket som är aningen högt. På sena eftermiddagen - kvällen så hade jag faktiskt regelbundna sammandragningar under några timmar och jag trodde nästan att latensfasen hade börjat men sen klingade de av. Grodden var fortsatt väldigt lugn och även under hela natten, kände något litet svagt. Var dessutom väldigt tung i benen hela natten.

På morgonen brukar bebisen alltid vakna efter att jag gått omkring och käkat frukost. Idag var den helt omöjlig att väcka. Vi försökte i 1 timme och sen ringde jag till Förlossningen och undrade om jag borde vara orolig!

"Kom in" sa de direkt så vi tog en taxi då bilen är på service.

Efter en 25 min i CTG (vad skönt det var att bli uppkopplad mot hjärtljuden!!) så såg kurvorna ut precis som de ska och jag hade också känt ett antal rörelser. De kollade blodtrycket, äggvita i urinen (har jag inte!) och ett kvickt ultraljud för att bekräfta att huvudet fortfarande är nedåt.

Tänk att man kan få allt detta bara man känner lite oro.

Hade jag ätit en druvsockertablett och väntat en halvtimme så hade säkert Grodden vaknat. Har tanken väl planterat sig så är det dock omöjligt att skaka av sig oron. Det enda som hjälper är att få höra normala hjärtljud!

Lycka att bo i Sverige och få känna sig så trygg när man är gravid!


Nu hoppas jag att tränings-sammandragningarna övergår i det rätta värkarna snart :)

(och är lite sur på BM som sa att Grodden skulle komma i tid... vad vet hon! Hon hade ju inte behövt sia om det och få upp mina förväntningar...)

Grodd mår så bra som den bara kan och den kommer när den är redo!

Av Alma - 14 oktober 2009 14:12

Efter lite internet-problem under dagen kan jag visa de fina knappar jag har fått häromdagen!

  

Flera dussin av de fina rosettknapparna i silverfärg, färre av de guldiga! Ska bli roligt att så småningom fundera ut något fint att göra med dem.

Av Alma - 13 oktober 2009 12:44

Det är fiffigt att ha ett eget avlastningsbord med sig :)

  

Av Alma - 13 oktober 2009 09:44

När min barnmorska i förra veckan bokade in en tid till idag verkade hon inte tro att vi skulle komma på den.

Men så lätt slipper hon inte oss!

Grodden har inte satt igång sin resa ut ur mig ännu. Eftersom blodtrycket var lite högre förra veckan känns det bra att få det kollat och även hjärtljuden.

Sov tungt och ganska gott inatt - kanske på grund av att jag promenerade till och från syjuntan igår kväll. Vaknade mina omgångar och till sist vaknade strax efter 5 och var tvungen att gå upp och äta. Så galet hungrig jag är konstant!

I natt hade jag en sammandragning som var starkare än de hittills varit och som faktiskt gav ett visst tryck nedåt. Men tyvärr bara den enda... det är inte riktigt dags ännu. Kanske fredag då om min "känsla" stämmer ;)

Av Alma - 12 oktober 2009 10:31

När Grodden väl kommer ut så väntar en fin pyjamas med ugglor och en underbar skön filt från Imse-Vimse av ekologisk färgväxande bomull !

(Färgväxande bomull innebär att fibrerna har sin färg redan från början så de behöver inte färgas in med kemikalier. Dessutom så djupnar färgen med tvätt och inte tvärtom! Naturen är fantastisk.)

  

Det här hoppas jag värmer lika gott som inne i mig så att Grodden kan lockas ut!

Särskilt en ruggig dag som denna med 5 grader och regn. Jag ska ge mig på att gå till stan för att hinna en sista syjunta innan bebis kommer. Det är inte förrän kl 17 så fram tills dess så tar vi det lugnt som vanligt, Grodd och jag :)

Av Alma - 11 oktober 2009 11:55

Det är vad som står på vår att-göra lista den här söndagen! Det finns massor av trix men inga som egentligen fungerar för att snabba på bebisen. Promenader är iallafall inte fel för att även hålla igång rörlighet i kroppen inför de stora träningspasset som en förlossning är. Jag är ju inte beräknad förrän på onsdag så det finns heller ingen anledning att vilja testa en massa knep för att få ut bebin - ännu.

Men jag känner mig färdig med att vara gravid nu och är så redo för nästa steg så det får gärna sätta igång de närmsta dagarna, haha!

Nu ska fötterna upp ur fotbadet så går vi ut på promenix, Olof och magen och jag!

Ha en härlig söndag!

Av Alma - 9 oktober 2009 10:42

Uppe med Olof kl 05.15 Han skulle fiska, jag hade bara ingen bra natt. Hungrig var jag också så det var lika bra att äta frukost med honom. Sen sov jag lite till och har ätit en andra frukost. Stunderna som jag är på benen blir kortare och däremellan vilar jag eller sover lite. Dygnsrytmen blir helt knas men det är väl som det ska antar jag :)


Höfterna och axlarna börjar ta lite stryk av att vara ständigt belastade på ena eller andra sidan.

Önskar jag kunde ligga på rygg men det är inte skönt. Inte heller gillar bebisen det. Varje gång vi varit hos BM för mätning och hjärtljud så är jag på rygg för mätning och positioneringen. Sen är hjärtljuden låga och svaga, jag vrider lite på mig till halvt på sidan och hjärtljuden blir snabbt normala igen! Grodden gillar inte när jag är på rygg!

Ibland vaknar jag på rygg på natten och blir orolig - hur länge har jag legat så? Skiftar på mig och väcker den lille därinne och när den sprattlar så andas jag ut...


Idag ska jag pyssla lite med virkade pulsvärmare som jag vill posta iväg till mottagarna innan det blir "Grodd-delivery". Det är inte mycket kvar så det hinner jag nog med! Olof lovade vara hemma vid 17 och det ser jag fram emot. En kväll bara vi två! Det jäkla Försäkringskassan-planeringen har vi tyvärr lite på agendan. Efter en god middag kanske det känns lättare :)


Ovido - Quiz & Flashcards