Alla inlägg under oktober 2009

Av Alma - 26 oktober 2009 08:54

I natt var jag tacksam för SVT play. I brist på något vettigt TV program kl 02:00 så kunde jag titta på en dokumentär om världens sista orörda regnskog i Guyana samt ett avsnitt av Nurse Jackie. Så småningom kunde jag somna om till kl 07 då Olof gick upp.

Idag ska vi till BM igen för kontroll. Hoppas hon kan kolla hur pass mogen jag är och hur prognosen är framåt. Jag kanske t o m kan få en hinnsvepning för att kicka igång det hela! Idag ska hon inte komma undan så lätt, hon ska få jobba...

Det börjar ju nästan bli sport att se hur länge jag kan få Grodden att trivas därinne ( det känns omöjligt att den fortfarande är så bekväm att den inte vill ut med tanke på just hur trångt det är...). Undrar om släkt och vänner håller på att slå vad om vilken dag det blir :)

Har blivit besparad många "har det hänt nåt?"-samtal tack vare att jag bloggar. Delvis därför jag har varit ganska flitig här men såklart för att jag måste fördriva tiden också.

Återkommer väl ikväll för än så länge har jag inga värkar!

Av Alma - 25 oktober 2009 21:21

Dag 11 efter BF har fördrivits väldigt trevligt med DN söndag till frukost och sen en utflykt för att få tid att gå. Vi lunchade vid stugan och såg rådjur på nära håll på tomten. Sedan en fika på mysiga "Fik och Butik" ute i Rockneby där vi drack varm choklad med vispgrädde.

Igår så hörde jag från den rara M jag träffat i föräldragruppen, hon var beräknad dagen innan mig. Hon hade inte heller fått bebis ännu och var lika otålig som jag. Det var kl 14 igår. Nu idag har vi fått besked att de fick sin pojke kl 08 imorse! Så det kan uppenbarligen smälla till kvickt när det väl är dags. Hennes pojk vägde 4 kg så jag börjar bli bekymrad över hur länge Grodden ligger och växer därinne...


Det är svårt att inte ha förhoppningar. Varje kväll jag lägger mig hoppas jag att inatt är det dags. Snarare är det så för mig att de sammandragningar jag har lugnar sig under natten. Tycker inte att jag har haft någon förändring sedan förra söndagen då jag sist hade en runda med lite kraftigare SD. Har haft mesiga men regelbundna SD ca var 10 min hela veckan. Det sägs att fördelen med att gå över lite är att man mognar i lugn och ro ordentligt och det går lätt att föda sen. Låt oss hoppas det!

Snart får vi träffa Grodden. Bebben kan ju inte gärna stanna därinne så under veckan som kommer så måste det bli vår tur att få möta en underbar bebis. :)

Av Alma - 25 oktober 2009 11:43

Halsduken har nu färdiga matchande små vantar på praktiskt snöre att trä genom ärmarna.

  

Både vantarna och de här små "skorna" blir kanske använda först efter nyår - vi får se hur stora fötter Grodden har.

  

Jag har faktiskt inte gjort så mycket saker till min bebbe, länge var jag inte redo och nu på slutet har jag även gjort andra saker till mig själv och lite smycken till Ullcentrum-butiken.

Under sensommaren stickade jag dock en rund filt i ullgarn från Lilla Lamm som blev väldigt fin. Den är lite grov för en nyfödd som gosfilt (därför köpte jag den fina randiga från ImseVimse) och kommer att användas främst i vagnen tror jag!

  


Av Alma - 24 oktober 2009 22:50

Dagen har runnit iväg i rätt bra tempo och jag har haft trevligt och avslappnat. En tur på stan innehöll bl a ett besök på Bodyshop för den tredje burken kakaokräm för magen (vore trist att få bristningar så här på slutspurten).

Vi var också på Clas Ohlson för grejer till Olof och sen i pysselbutik för grejer till mig. Ska göra ett collage som jag fick inspiration till häromdagen. Som sagt - jag försöker med alla medel hålla mig sysselsatt!

Sen åt vi lunch och satt en stund och tittade på folk som lördagsshoppade.

Min älskade Olof ville meka med bilen (extraljus fram skulle det bli monterat) så jag promenerade hem, sov en stund och började med collaget. Jag hoppas det blir lyckat när det väl är klart. Tanken man har kan skilja sig från det färdiga resultatet ganska rejält beroende på hur genomförbara tankarna är!


Kvällen har vi myst i soffan. Olof leker med Groddens fot som ofta trycks ut på högersidan. En lek som är mysig för dem men ibland kan bli smärtsam för mig men det står jag gärna ut med. Det är häftigt när bebben spjärnar och drar med foten på insidan men kan göra ganska ont... det känns verkligen speciellt. Ska bli så fint att få gosa med de där fötterna snart, utanför magen :)

Av Alma - 24 oktober 2009 10:26

Efter att omsorgsfullt pallat upp mig med kuddar i soffhörnet och bökat mig till rätta utan att ha nån hjälp av magmuskler, har jag datorn på en kudde bortom magen där jag precis når att skriva på den...

Att man i slutet av graviditeten är trött på att vara en stor hemul är såklart oundvikligt och naturligt. Nu har jag börjat leva dag 10 efter BF datum. I natt blir det dessutom en extra timme av väntan pga omställningen till vintertiden...

Jag drömmer om att kunna ha mina klänningar med fina färger och mönster som är perfekta på hösten.

Det ironiska är att när jag väl får tillbaka min kropp så kommer jag att få klä mig med hänsyn till Grodden i många månader till. I mjuka amningsvänliga kläder.

Drömma är dock fritt och jag drömmer om min vita opraktiska kofta som kommer med posten i nästa vecka.

   Bild från H&MShoponline

Jag tänker dock inte bli så smal som Mona Johannesson är. Behåller gärna några av de kilon som Grodden gett mig (men inte alla haha! 17 kg upp har vi landat på Grodd och jag!).

Av Alma - 23 oktober 2009 11:42

Idag är sista chansen för Grodden att födas i vågens tecken. Imorgon är det skorpion som gäller. Eftersom bebisen får ha bra bråttom om den ska hinna ut på 12 timmar så utgår jag ifrån att den vill födas som skorpion, precis som sin mormor och moster. Inte för att jag lägger nån vikt vid det... det är ju bara på kul. Moster Disa och jag skojade om det i somras och hon siade faktiskt att bebisen skulle vänta in skorpionmånaden.


Annars så kommer väl min dag idag att se ut som den igår och den dagen innan. Vädret är inte heller bättre så det blir väl en kort promenad senare. Är tacksam att jag är så bekväm som jag är. Sover faktiskt hyggligt gott också, får inte lika ont i höfterna nu under nätterna sedan magens tyngdpunkt är lägre. Däremot så somnar armarna lite oftare. Det är lite svårare att resa mig och sätta mig i sängen och soffan då det är mer "stumt" i nedre delen.

Jag är mycket medveten om att jag kunde ha det betydligt värre...

Av Alma - 22 oktober 2009 17:43

Hittade en intressant artikel skriven av en barnmorska som funderat över det här med BF-datum-stressen och att "gå över tiden". Hela uträkningen är naturligtvis gjord av män och baserat på månen på ett sätt som eventuellt kan ifrågasättas... Som med alla standardiseringar så utgår man ju även ifrån att alla kvinnor är lika...

Spännande också att läsa att vi i norr föder senare än de runt ekvatorn för våra barn behöver vara fetare för att överleva första tiden samtidigt som kvinnor där inte skulle klara värmen om de blev för tunga!

http://www.barnmorska.net/blogg/29-blogg/267-ga-over-tiden.html


Datumet man får blir så snabbt behandlat som en sanning eftersom det underlättar för vårdpersonalen antar jag. De allra flesta barn föds faktiskt efter BF-datum så man borde verkligen inte haka upp sig på det som förstföderska men det blir lätt så - uppenbarligen. Jag vet mycket väl att jag inte har 28 dagar menscykel eller helt regelbundet heller för den delen. Istället för att vara 41+0 idag kan jag lika gärna vara 40+3. Och det är ändå bara siffror...

Önskar att jag hade letat information om detta tidigare men det är ju tillräckligt mycket i huvudet just nu inför att bli mamma och på något sätt så tror man verkligen inte att man kommer att passera datumet så långt - fast man vet att det inte är så ovanligt. Själv är jag förstfödd och var punktlig vilket kanske påverkade mig det också.


Idag har jag varit väldigt tillfreds och lycklig och avslappnad iallafall! Vinner inget på att räkna dagar!

Liten därinne rör sig och bökar så gott den kan i det trånga och mår uppenbarligen bra. Behöver kanske bara lägga på sig nåt hekto till :)

Bäst att jag går och äter middag, haha!

Av Alma - 22 oktober 2009 13:24

Dagens lilla promenad bestod av en tur till vår ICA för att hämta ut ett paket. Olof har nostalgi-köpt några Kalle Anka album (bl a Matterhorns guld som vi aldrig hade själva bror min och jag).

Jag köpte en baguette och väl hemma förvandlade jag den till god lunch åt oss.

Sallad och strimlad vitkål i botten. Massor av nymixad hummus med vitlök och persilja. Paprikastrimlor. Varma skivor av nystekt haloumiost och toppat med svarta oliver. Det var mumsigt och nu blir det sova middag för Grodd och mig själv medans Olof jobbar hårt. Sen tar vi kaffe kl 16.

Ovido - Quiz & Flashcards