Alla inlägg under oktober 2009

Av Alma - 8 oktober 2009 12:58

Ska snart titta på Förlossningskliniken på TV 4. Konstigt nog så blir jag inte skrämd av det. Tvärtom så blir jag riktigt pepp! Det är ju bara så fint att se hur lyckliga mammorna blir när de får upp bebin på magen. All smärta förvandlas till den största lycka på en millisekund!

Jag är verkligen inte rädd för förlossningen. Kan inte säga att jag inte kommer att bli det - det vet jag ju inget om innan det börjar. Men det är något naturligt och jag får flyta med och lyssna på min kropp och på den duktiga personal som kommer att hjälpa oss! Alla vi träffat inom mödravården och på FL-avdelningen under resans gång har varit så trevliga och proffsiga så därvid är jag fullkomligt trygg!

Alla kvinnor får sin egen unika förlossning och det är ju dumt att ha en massa önskemål och tankar om hur det ska bli och sen bli besviken om det inte funkar så. Däremot är det dumt att inte vara förberedd genom att ha läst på vad det finns erbjudet inom smärtlindring och annan hjälp. På det viset är vi åtminstone helt beredda och redo för när Grodden bestämmer sig för att komma ut! Bring it on!!!

Av Alma - 7 oktober 2009 20:08

Enligt Barnmorskan iallafall!

Bebisen har lagt sig tillrätta, magen har sjunkit och jag har sammandragningar som förbereder. Hon trodde definitivt inte att jag kommer att gå över tiden. Det känns ju bra :)

Vi är så redo att möta vår Grodden nu!


Nu kryper jag upp i soffan med mitt hallonbladste och lite choklad (jo, jag har ett litet chokladsug tillbaka igen nu på slutet efter att ha varit anti-sötsugen under större delen av graviditeten).

Efter en trevlig fika med kusin F och hans sambo så drog Olof iväg på lite fiske-relaterade aktiviteter. Vi har kommit överrens om att han inte ska vara längre bort än att det tar 45 min att köra hem ifall jag behöver honom!

Det blir ingen bebis inatt dock, så mycket är jag övertygad om...

Av Alma - 7 oktober 2009 12:42

Jag försöker göra lite nytta, så som jag orkar med. Idag har jag planerat för inköp av mat för en liten tid framåt. Vi planerar också för föräldraledigheten, eller planeringen är ju i princip klar men allt ska fixas inne på Försäkringskassans sajt vilket är lite pyssel. Det allra jobbigaste var dock att få e-legitimationerna att fungera... och då är Olof ändå bra på sånt.

Det blir ingen promenad idag då det blir ett besök på Coop istället. Dessutom besök av Olofs kusin efter det på fika. Det räcker med aktiviteter för idag.

Tyckte att jag sov gott i natt men är väldigt trött idag. Kanske att det lättar under dagen, det gjorde det igår. Under natten så tränar livmodern med sammandragningar som väcker mig. Det gör inte alls ont men klart man vaknar när muskeln drar ihop sig till en hård boll!

Vi ska också på ett BM-besök idag för att mäta och kolla det vanliga! Nu har jag ätit lunch och ska vila lite innan vi ska till BM kl 15.

Av Alma - 6 oktober 2009 17:32

Så länge det inte blir för kallt så kommer jag nog att kunna gå en sväng! Det börjar bli lite kinkigt med ytterkläderna! Idag räckte det med dubbelt stickat och en halsduk.

Skönt att jag är så rörlig att jag kan få lite motion. Visst är det lite tungt men att gå är skönt faktiskt. Jag tar det som det passar och går en runda som har lite bänkar utspridda :)

Idag var dessutom ljuvligt varmt i solen, lite blåsigt men det är oktober vid Kalmarsund så det är precis som förväntat!

  

Bilden är tagen i garderobspegeln då jag var ensam hemma. Tänkte inte på det då men bilden avslöjar precis hur skitig spegeln är - dags att torka av den tror jag...

Av Alma - 4 oktober 2009 15:17

Jag talar om hur ofta jag bakar bullar.

Vi ska få besök av det mycket trevliga paret som vi lärt känna på föräldrautbildningen. Skulle blivit lunch egentligen men eftersom man får anpassa sig till magarna så blev det fika nu på eftermiddagen istället. Bullarna är på sista jäsningen och kaffet ska sättas på.

Att det är kanelbullens dag blev jag upplyst om nyss men det är inte därför det blev kanelbullar... Det var det vi ville bjuda på helt enkelt. Olof har knådat till en fantastisk deg. Till det kaffe eller varm choklad med vispgrädde :)


Av Alma - 3 oktober 2009 14:55

Idag är jag så väldans hungrig så det är inte klokt. Tur är det att magen har sjunkit så att jag får plats med mer mat igen! Det sägs att man gör av med kalorier varje timme under förlossning som motsvarande ett maratonlopp per timme. Nu kan ju dessutom en förlossning hålla på mycket längre än ett maratonlopp så det är bara att äta och ladda kolhydrater och spara all energi jag kan.

Annars är det så ruskigt väder här i Kalmar idag så vi kurar inne och myser idag. Handarbeta och äta! Sämre kan man ha det en regnig lördag!

Trevlig helg!

Av Alma - 1 oktober 2009 10:35

Det går upp och ned med sovandet sedan ett par tre veckor. Min säng är normalt det skönaste jag vet att ligga i, men jag har inte kunnat sova så som jag gillar att göra sedan i mars/april (alltså på mage med ena benet uppdraget). Och nu är det som värst för nu har jag bara ena sidan eller andra sidan att välja på. Och att vända på mig kräver att jag tar tag i sänggaveln och lyfter runt mig själv...

Kuddar är bra. Jag testar lite olika sätt att lägga dem under och runt mig men samma system verkar inte fungera varje natt. Ibland lyckas jag och ibland inte. I natt var en bra natt och när jag vaknade kände jag inte för att stiga upp direkt p g a att bäckenet kändes mörbultat.

Det lovar gott inför eftermiddagens promenad med en ny bekantskap: en av de blivande mammorna från Föräldrautbildningen. Vi ska gå en långsam runda och sedan fika!

Ovido - Quiz & Flashcards