Alla inlägg under oktober 2009

Av Alma - 22 oktober 2009 10:35

Jag har precis beställt 2 tröjor från HM-shoppen på nätet. Butikerna här i Kalmar är så oinspirerande att gå i så jag kan lika bra handla på postorder...

En tröja med "farfarsknäppning" så att det blir praktiskt att plocka fram brösten när det ska ammas. Grå också så att fläckar inte syns direkt...

Dessutom beställde jag en kofta! Naturvit, angora och med massor av pärlor påsydda vid halsen och framtill! Hur söt som helst men det begriper jag naturligtvis att det inte är så praktiskt när jag kommer ha ett spädbarn... Jaja, den får hänga som prydnad och användas när jag kommer iväg på grejer utan Grodden så småningom! Jag är ju fortfarande Alma och den kommer att vara så fin till flera av mina kjolar med vidd. 50-talsstil :)


Dagen är grå och vi väntar vidare på vårt lilla underverk :)

Jag kom bara 1 vante igår så idag blir det att göra den andra...

Av Alma - 21 oktober 2009 14:40

En lite kortare promenad har följts av lunch och nu ska det bli en liten tupplur.

Dessutom så är det små små vantar på gång på stickorna. De blir beiga och gröna för jag tror inte att det gröna garnet räcker annars. Overallen är mycket fiffig för den har hand och fot "fickor" för den minsta storleken. Senare så kan man vika fram och ha vantar på istället så vantarna gör jag i en större storlek. Halsduken hoppas jag kan användas upp till stl 62 men det får vi ju se. Omöjligt att veta hur fort Grodden kommer att växa!

Enligt vår BM, som jag lyssnar mindre och mindre på, har vi en normalstor bebis på ca 3,4. Nu har hon dock gissat helt tokigt både på sätesbjudning och på födelsedatum så vi tar hennes sianden med en nypa salt och väntar tills vi ser liten med egna ögon. Magen känns nättare den här veckan efter att bebisen har sjunkit ned ordentligt i bäckenet. Kanske det var det som söndagens sammandragningar gjorde möjligt. Alltid något, det är ju ett steg i rätt riktning åtminstone :)

Olof jobbar hemma vilket är väldigt trevligt för mig men lite mindre disciplinerat för honom. Samtidigt är han ju ganska nervös nu också, det har sjunkit in hos honom att det verkligen är vilken dag som helst nu!


Av Alma - 20 oktober 2009 18:13

Nu är den lilla söta halsduken färdig! Jag är jättenöjd verkligen. Det blev lite grönt garn över så det kan bli små vantar också, eventuellt i 2 färger om garnet inte räcker helt.

  

Skön dag har jag haft, utan oro eller besvikelse som igår. Jag måste släppa tiden och acceptera att jag inget kan göra! Allt är som det ska, blodtrycket är återigen perfekt och vad vet Grodden om tid och datum när man tänker efter... ;)

Du är dock oändligt välkommen ut nu lilla bebben! Vi längtar efter dig jättemycket! Bara så att du vet...

Av Alma - 20 oktober 2009 09:39

Om promenader inte fungerar så testar vi motsatsen idag - att sitta och ligga hela dagen! Har peppat mig själv att hålla modet uppe och tar hjälp av handarbeten för att tänka på nåt annat. Kom på igår att Grodden inte har någon halsduk så det ska bli en liten sådan av en rest alpacagarn i limegrönt. Vi måste ju kunna gå små mysiga promenader i vinter utan att frysa. Brun overall, limegrön halsduk och en gräddvit mössa i ull/silke som jag stickade för ett par veckor sedan. Låter som att Grodden kommer att vara både välklädd och varm- inte sant?


Så himla trist bara att DVDn är trasig, annars kunde jag haft filmmaraton tillsammans med stickningarna. Får lyssna på musik vilket funkar nästan lika bra. Olof jobbar hemifrån delar av dagen för att hjälpa till att hålla modet uppe! Skönt att inte bara vara ensam under dagen.

Av Alma - 19 oktober 2009 10:14

Det är inte lika lätt för mig att vara positiv och lättsam idag. Just nu är jag bra less på att vänta.

Jag mår jättebra, inga problem, sover till och med bättre sista nätterna är jag gjort på veckor tidigare. Så av alla som går över efter BF datum är jag lyckligt lottad - visst är jag det. Ingen halsbränna, inte särskilt svullna fötter, inte ont nånstans, bara obekväm.

Igår hade jag regelbundna sammandragningar mellan kl 15 och 23. Ungefär var 8 - 12 minut uppskattningsvis. De blev inte kraftigare och inte heller tätare så vi gick och la oss som vanligt för att hinna sova lite om det skulle utvecklas under natten. Lyckades somna och när jag vaknade 1,5 timme senare hade det återigen klingat av, precis som i onsdags... Så nu är jag tillbaka på ruta ett. Lagom uppmuntrande!


Av Alma - 18 oktober 2009 14:38

Kanske att en lång promenad runt Stensö på en timme kan hjälpa till att få ut lilla bebisen? Det var iallafall en härlig promenad med fin fuktig höstluft och goda dofter från enar och andra träd och buskar. Vi var inte ensamma om att söndagsgå, vi mötte många andra med vagnar och hundar men ingen annan som vaggade en mage. Olof kallar mig pingvinen nu när vädret kräver att jag har den fula täckjackan på mig. Jag känner mig som en pingvin så det är helt okej :)


Filmen "Brustna Omfamningar" var väldigt bra. Vackert och trevligt filmad. Jag tycker om Penelope Cruz men övriga skådisar bidrog i allra högsta grad till en minnesvärd filmupplevelse. Vi var endast 7 personer i salongen som tar nästan 200 pers! Undrar vad Kalmarborna hellre såg den regniga lördagkvällen? Förmodligen "Flickan som lekte med elden" nere på Biostaden i hamnen...


Nu har vi hängt tvätt, Olof ska iväg och träna och jag ska krypa upp i soffan med ELLE och en kopp te samt ett par kex med Nutella på.

Ha en fortsatt trevlig söndagkväll!

Bio

Av Alma - 17 oktober 2009 19:12

Ikväll blir det biobesök! Vi ska se Almodovars film Brustna Omfamningar på Saga Biografen.

Är lite rastlös och trött på att att bara äta och sova eller vila. Blir perfekt att promenera bort till bion efter middagen som blir en god omelett med mozzarellaost och oliver. Riven mozzarella är väldigt gott på en omelett, det smälter ned på ett trevligt sätt. Till det har vi rivna morötter.

Av Alma - 16 oktober 2009 18:17

Snart kommer Olof hem från jobbet och då ska vi göra egen pizza! Min deg står och jäser och jag ska riva lite ost och förbereda fyllningen så är vi snart redo. Kronärtskockor, oliver och kanske lite fetaost blir det på.


Besöket hos BM idag visade på blodtryck nere på vanliga nivåer igen vilket gjorde henne väldigt nöjd. Fick ändå med mig stickor att kissa på under helgen så att vi upptäcker eventuell äggvita i urinen omedelbums.

Efter BM-besök så tog Olof mig på lunch på stan och sedan promenerade jag hem. Vågade det eftersom blodtrycket var fint!


Tyvärr är vår DVD spelare sönder, det hade varit mysigt att se en film tillsammans i kväll. Får nöja mig med "Trädgårdsfredag" och den fnissande Herr Mandelmann. Idag ska det handla om pumpor.

Önskar en riktigt trevlig helg!

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards