Alla inlägg under mars 2008

Av Alma - 20 mars 2008 21:07

Idag har jag hjälpt en bekant att flytta - hon flyttade mellan nr 12 och nr 16 på samma gata så det var ganska lätt. De besvärligaste möblerna skulle hon dock ha upp till vindsförrådet... Och så bodde hon en bra bit på cykel från mig så tillsammans det blev dagens ansträngning, no need to visit the gym today :)


Annars har jag varit arg på datorn då internet inte fungerade fast att det borde göra det enligt routern. Ringde Olof men han hade inte tid att hjälpa till, han hade intervju med SR Kalmar idag. Nu när han kom hem tog det 30 sekunder för honom att se att brandväggen var ställd på stoppa all trafik! "Någon" hade råkat ändra det. Inte hade jag tänkt på det, kände mig fantasilös men jag har inte tillräcklig kunskap - måste bli bättre!


Vi har precis ätit middag och imorgon är Olof ledig så vi får lite tid tillsammans - det behövs efter senaste 10 dagarna!


Glad Påsk till allesammans!!! Ha en riktigt skön ledighet.

Av Alma - 19 mars 2008 19:28

... eller åtminstone på en kylskåpsrensning! Alltid bra när man tror att kylen är helt tom men att det finns lite godbitar i de undre lådorna. En palsternacka och några potatisar tillsammans med en rotselleri och sista decilitern kikärtor från förra storkoket - blir en kanon soppa som nu står och puttrar på spisen! Jag fick höra från Olof precis att han inte bara hinner hem till maten idag (han har kommit hem 21 mån-tis) utan han tar med en middagsgäst också. Sen får vi se vad vi hittar på - en film kanske?


Av Alma - 19 mars 2008 09:26

Jag önskar jag var Giselle i den sötaste tjejigaste Disneyfilmen Förtrollad. Då hade jag bara stuckit ut huvudet genom fönstret och sjungit och sen hade alla traktens djur och fåglar kommit till undsättning och hjälpt mig att städa! Och jag behöver verkligen städa idag.

Kolla själva i filmklippet...


http://www.youtube.com/watch?v=KObgs81QyR4


En härlig film för man får både frossa i allt prinsessigt samtidigt som de driver med det, ironiserar och drar det till sin spets till det blir så sockrigt att man svimmar :) Det börjar i en tecknad sagovärld och sen skickar häxan prinsessan till New York! Jag tycker Amy Adams som spelar prinsessan är förtjusande i rollen. (Jag vet jag är barnslig... men ja, jag ser såna här filmer lika gärna som Tarantino eller Die hard!)


Ahh - städa var det... bara att sätta igång - with my happy working song!

Av Alma - 18 mars 2008 10:31

Snart kommer Olofs faster och hämtar påskägg som hon köpt från Lasting crafts! Jag satt igår och packade in i transportförpackningar, hennes och övriga leveranser också i postpaket som ska iväg idag! Karin har jobbat hårt med äggen i helgen men det är så roligt att vi hann leverera innan påsken.

Det var en toppendag igår, jag hade sån energi och det var en rolig dag. Innan syjuntan gick jag en sväng förbi butiken för att hälsa på Malin som är min nya chef. Hon är så trevlig och vi pratade på och det känns uppriktigt bättre och bättre med nya jobbet - kommer åtminstone bli en underbar erfarenhet! Jag hoppas såklart på en fortsättning framöver.


Jag hann inte klart med sjalen på syjuntan men visar den så fort den är klar. Vi hade mycket att prata om vi också - en något decimerad syjunta igår tyvärr - men tiden gick fort förbi. Efteråt står vi alltid utanför i typ 20 minuter för att hinna klart med det vi pratade om... Just nu handlar en hel del om Lasting Crafts - eftersom vi känner så många kreativa tjejer så är chansen stor att det kommer att bli gästdesigners eller fler medlemmar på siten som bidrar med andra fina saker. Spännade!

Av Alma - 17 mars 2008 10:34

Jag fick ett bak-ryck igår eftermiddag! Jag har ett ex av Sju sorters kakor som jag fick av mormor 1990 (tryckt 1985 och innehåller det gamla namnet på chokladbollar som orsakar debatt titt som tätt - vissa vägrar ju släppa det). Jag har bakat många många av recepten men jag kan inte minnas att jag någonsin bakat denna mjuka kaka. Det låter helt enkelt inte så märkvärdigt men den blev fantastiskt god! Lätt som en fjäder men ändå saftig och mjuk. Testa - passar som Påskrecept med tanke på "lätt som en fjäder" ;) Jag skulle fotografera den men den var inte intakt så länge...


Kanelkaka

Ugn 175 grader C (varmluft 175)


3 ägg

2 dl socker

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 msk kanel

75 g smör

1 dl vatten

20 - 30 sötmandlar


Skålla, skala och strimla mandeln. Sätt på ugnen och smöra samt bröa en brödform eller en rund kakform på ca 1,5 liter.

Vispa ägg och socker riktigt pösigt, tillsätt mjölet blandat med bakpulver och kanel. Koka upp smör och vatten, rör om och häll det hett i smeten. Blanda och häll i formen. Strö över mandelstrimlorna.

Grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter. Testa med sticka om den är klar. Låt svalna en stund innan du stjälper ut den och vänder upp den med mandeln uppåt.


Jag kan tänka mig att det funkar alldeles utmärkt att byta kanel mot kardemumma! Lycka till med baket.

Av Alma - 17 mars 2008 10:22

Imorse gick Olof upp tidigt (halv 7) och började härja med frukost - han skulle vara hos tandläkaren kl halv 8 och dra ut en visdomstand samt laga 2 hål. Jag somnade om såklart och när jag sedan vaknade igen tänkte jag "shit nu har jag sovit bort hela förmiddagen". Klockan var bara 8.10 Så borde man göra varje dag... sparar en massa tid :) Alltså har jag redan hunnit äta frukost, läsa hela Barometern, städa undan efter igår kväll (disk och kläder och sånt), bädda sängen, titta länge på snöstormen utanför, klä på mig, skissa på en topp jag fick en vision om att sy, planera för dagens test-tovning av ull och diverse annat. Och tiden är bara 10.30 - fantastiskt! Idag är också syjunta - jippi! Jag kom en bra bit på den turkos sjalen igår kväll framför tv så det kanske blir klart under syjuntan och kan förevisas här imorgon - vi får se! Nu ska jag leta upp kakboken för ni ska få ett recept idag. Ses snart...

Av Alma - 15 mars 2008 16:24

Jag har fått ett deltidsjobb!! Sökte sommarjobb i måndags och blev tillfrågad igår kväll om jag kunde vara med på invigningen idag! Under våren ska jag stå lördagar och 2 tillfällen under mässbesök/semestrar i nyöppnade butiken Ullcentrum Kalmar. Underbara produkter - kläder i lin och hampa, garn i lin och ull, stickade tröjor, kardad ull, strumpor och ullsulor mm mm. Ull från Öland - allt annat också ekologiskt från Gotland, Irland etc. Kolla på www.ullcentrum.com om du är nyfiken! Jag är så glad - hon tycker det är en fördel att jag är naturvetare - inte som andra butiksägare som jag sökt jobb som bara tycker jag är överkvalificerad. Som skräddarsytt för mig detta jobbet! Jag håller tummarna att de kommer att behöva mig deltid resten av sommaren om butiken går bra - finns ingen anledning att den inte skulle det! Då behöver man vara 2 i butiken :)


Dessutom fick jag ta garn med mig hem redan idag för att sticka saker jag sen kan bära när jag jobbar! Jag kommer också få sitta i butiken och sticka när tid finns för att göra provex. att visa kunder. Ni hör hur exalterad jag är... nu ska jag sticka en sjal i turkos lingarn ;)

Av Alma - 13 mars 2008 16:56

Olof ringde precis! Han sa att något hade hänt och att Pärlan (det är vår Volvo) var obrukbar... jag såg framför mig att han krockat, bilen som ett dragspel eller att motorn brunnit eller nåt sånt och kände mig inte arg utan bara så glad att jag faktiskt pratade med honom - då lever han! Det var inte så illa, tur i oturen... Han har punkterat oljetanken genom att glida i leran ned i en grop och då skrapade underredet i en sten. Efter att de städat upp oljan som läckte ut så bogseras han nu hem och bilen får gå direkt till verkstaden imorgon!


Ikväll ska vi göra sushi och hänga lite hos en vän - trevligt! Först kommer Karin hit för ett Lasting Crafts snabb-möte - också trevligt!

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards