Alla inlägg under mars 2008

Av Alma - 7 mars 2008 15:35

Idag fick jag en uppenbarelse som handlade om lampskärmar! En simpel bild kan få mig att spinna vidare och komma på fantastiska ideér. Förra helgen på loppisen köpte jag en golvlampa som var den typ av fot jag önskade. Med kom en lampskärm i f.d knallgul numera smutsgul färg inklusive franskant och allt. Den hörde inte till lampfoten ens märkte jag senare... Jag har en ny skärm till foten på gång - ska bara få den nån gång - så den här fula skärmen var överflödig till jag kom på snilleblixten! Jag har hatat kökslampan sedan vi flyttade in. Köket består redan av 4 olika pastellgula toner - lampan hjälper inte till varken färgen eller modellen:


Jag är också svag för när saker matchar... inte så det blir en besatthet men jag blev himla nöjd med denna gardin-lampskärms -match! Vad tycker ni?

 


Jag vet att det ligger en hög kassetband i fönstret! Jag erkänner! Jag må vara den sista som har det kvar men så länge jag har en bandspelare så kan jag spela dem om jag vill. Jag har bara inte fixat den musiken i annat format. Flera av dem är inspelade från P3-Live under studietiden - ah vilka minnen :)

Av Alma - 6 mars 2008 22:00

And he scores!!!!!!!!

Jag är hemkommen från ett slöjdcafé som Hemslöjden i Kalmar håller i då och då. (Jag var där med några av mina syjuntetjejer såklart.) Här bakom mig sitter Olof och spelar hockey på X-boxen med en polare och därav mitt schyssta soundtrack. Men namnet Kariya känner jag igen från jag var liten och brorsan kollade/pratade NHL så han måste ha varit med länge nu!


Temat på slöjdcaféet var "Tova till påsk". Nu kan jag ju redan tova ull men det är roligt att följa med och se om man kan lära sig något nytt och så vara social såklart!!

Det blev Lilla Fågel Blå! En liten blyg fågel som gömmer sig lite bakom sin vinge :) För att vara påsktovning hade de väldigt ont om gul ull...

Det finns nyheter att titta på inne på Lasting Crafts om ni är nyfikna! Jag har lagt upp en länk i högerspalten nu. Ha en trevlig fredag allesammans. Kram!

Av Alma - 5 mars 2008 16:26

Här sitter jag och har mitt eftermiddagskaffe och bloggar vid min nyuppdaterade snabba dator där allt känns som vanligt! Olof har lyckats rädda all data så det är bara att ta vid där jag slutade när allt kraschade. Skönt att favoriter, bilder och wordfiler finns kvar! Man tror att man minns allt man haft men så är det ju inte, framförallt tar det för lång tid att göra om det på nytt.


Kakorna är lustiga Österrikiska specialiteter jag hittade på Netto - jag köpte dem för helgens picknick då jag inte hann baka något innan. Brickan är jättefin tycker jag. Den har jag fått av Olofs mamma (tack!) som jobbar på Jönköpings Länsmuseum - de har dem i museishoppen! Duken har jag köpt på Kupan för 5 kr. Vill ni ha lite mer kuriosa? Trodde väl det ;) 

Kaffet med ekologisk mjölk (i glaset från IKEA) är espresso bryggt på den sista skeden kaffepulver ur det sista paketet av dem vi hade med oss från Sicilien! Så det så, hihi!


Ikväll ska vi gå till Kalmar-salen och titta på Fredrik Lindström i hans föredrag/ståupp "Svenskar är också människor". Jag gillar honom, tycker att han är rolig och träffsäker! TV-programmen har varit jättebra får se hur det funkar live. Biljetterna är även de en present från Olofs mamma - tack igen M!!!

Innan det är dags ska vi äta en god gryta med röda linser och marockansk inspiration - till det nybakat kuvertbröd som jäser i sin bunke just nu... Bland det bästa med att vara hemma är ju att man kan ha degar på jäsning eller vila i kylen, eller långkok på spisen. Men jag ska vara ärlig, om jag inte hade Lasting Crafts projektet hade jag verkligen klättrat på väggarna.

Av Alma - 3 mars 2008 23:50

Det är min Olof det!! Han har lagat min dator! Imorgon får jag den tillbaka - hurra!!! Han lagade middag också och överraskade mig när jag kom från syjuntan. Dessutom har han nya spännande forskningsprojekt på gång - arbetet för att rädda östkustens gäddor och abborrar fortsätter!

Jag är så stolt :)


Jag är stolt över mig själv och K också såklart, idag har jag sålt mitt första par örhängen, grattis till Lasting Crafts. Snart kommer en massiv marknadsföringskampanj och jag behöver all hjälp jag kan få från er vänner ;)

Vi hörs snart!

Av Alma - 2 mars 2008 17:26

En seg söndag som började med strålande sol och övergick i ösregn så jag har blivit inomhus idag. Mycket att pyssla med här hemma också. Jag har faktiskt gjort rotmos. Inget man råkar ut för så ofta nuförtiden och något jag avskydde som barn. Men vad göra när man har en ledsen kålrot i kylskåpet. Det blev faktiskt gott - jättegott - men nog på grund av att jag fegade ur och tog betydligt mer potatis än receptet angav i proportion till kålrot och morot... alltså egentligen potatismos med kålrot i! Nog om det...


Olof kommer sent hem ikväll - ni kan gissa vad han gör ;) Kommande månader kommer han inte att fiska så mycket men i gengäld kommer han att ha fältsäsong så han blir nog hemifrån ungefär lika mycket ändå.

Igår kväll såg vi Almodovars film "Volver" (To Return) som jag har sett en gång redan men inte Olof. Jag kom faktiskt inte ihåg slutet ordentligt så den var lika bra nu den andra gången. Mycket mer stillsam än tidigare filmer men lika full av typisk spansk humor och kultur. Jag älskar alla kindpussar och de färgstarka kläderna. Jättebra film som jag varmt rekommenderar!

Av Alma - 1 mars 2008 18:09

Det är roligt att gå i secondhandaffärer och på loppmarknader/antikhandlare. När vi var i Trapani på Sicilien såg vi en antikaffär som var gudomlig, jag vågade inte ens gå in - stod och dreglade i fönstret. Allting skulle jag velat ha men dumt att försöka ta med på ett flygplan och dumt för budgeten. Jag får hålla till godo med loppmarknader här i hemtrakten! Idag åkte vi förbi Nybro och besökte där 2 loppisar, en bättre och en sämre. För tillfället letar jag efter gamla ramar och coola lampor. Jag har också i 6 år (inte tokaktivt men ändå) letat efter kakformar för vaniljhjärtan. Finns ingenstans, inte nytillverkade och inte begagnade. De är kanske hett eftertraktade och tar slut direkt? Formar med kruskant till Kongresser och Kejsarkronor finns alltid och det har jag - de är jobbiga att smörja... Någon som vill sälja hjärtformar till mig? ;)

Olof tycker också att det är roligt fast att han säger till sina polare i telefon att han tvingas ut av mig! Han köpte en serietidning, en grön glasflaska och nästan en jordglobslampa. Jag fyndade en stuvbit tweedtyg, 2 ramar och en golvlampa. Lampan ska få en ny skärm och ev. ny el dragen så blir den finfin. 

Efteråt var vi en sväng för att kolla till sommarstugan vilket var bra för det var en mus i en fälla. Vi åt en frusen picknick inne vid panoramafönstret - lika kallt inne som ute men det regnade så det var tur vi kunde gå in. Solen bröt fram och visade upp en regnbåge!!! Stark och hel båge - nog den vackraste jag sett, iallafall på väldigt länge.  Får se om det blir nån bra bild att visa upp. Min egen dator ska vara igång nästa vecka, jag vet att det var mycket länge sen jag lade upp en bild... Istället tvingas jag raljera om konsumtion och kunskap ;) 


Ha en trevlig kväll! Kram. 

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards