Direktlänk till inlägg 17 mars 2008
Jag fick ett bak-ryck igår eftermiddag! Jag har ett ex av Sju sorters kakor som jag fick av mormor 1990 (tryckt 1985 och innehåller det gamla namnet på chokladbollar som orsakar debatt titt som tätt - vissa vägrar ju släppa det). Jag har bakat många många av recepten men jag kan inte minnas att jag någonsin bakat denna mjuka kaka. Det låter helt enkelt inte så märkvärdigt men den blev fantastiskt god! Lätt som en fjäder men ändå saftig och mjuk. Testa - passar som Påskrecept med tanke på "lätt som en fjäder" ;) Jag skulle fotografera den men den var inte intakt så länge...
Kanelkaka
Ugn 175 grader C (varmluft 175)
3 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk kanel
75 g smör
1 dl vatten
20 - 30 sötmandlar
Skålla, skala och strimla mandeln. Sätt på ugnen och smöra samt bröa en brödform eller en rund kakform på ca 1,5 liter.
Vispa ägg och socker riktigt pösigt, tillsätt mjölet blandat med bakpulver och kanel. Koka upp smör och vatten, rör om och häll det hett i smeten. Blanda och häll i formen. Strö över mandelstrimlorna.
Grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter. Testa med sticka om den är klar. Låt svalna en stund innan du stjälper ut den och vänder upp den med mandeln uppåt.
Jag kan tänka mig att det funkar alldeles utmärkt att byta kanel mot kardemumma! Lycka till med baket.
Jag har en liten sida där jag visar upp mitt handarbete och deltar i en cyber-syjunta. Den som är road av det är välkommen in dit: http://sondagspyssel.blogspot.com ...
Det funkar inte att blogga för mig just nu... Jag vill gärna fortsätta egentligen, för de få läsare jag har, släkt och vänner som kollar in vad vi gör. Men heltidsjobb och livet med Iris vill annorlunda. Lilla blomman har inte så stort sömnbehov, hon...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 |
|||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 |
|||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | |||
31 |
|||||||||
|