Alla inlägg under september 2008

Av Alma - 18 september 2008 17:47

Det är snart oktober - hösten är här och snart börjar löven att dansa runt på gatorna! Då behöver man en god bok att läsa i favoritfåtöljen tillsammans med en kopp te.

I nya CAMINO läste jag om Bookcrossing. Jag har hört talas om det och min syster, vet jag, har funnit flera böcker på resa runt i Stockholm.

Det går till så att man blir medlem på www.bookcrossing.com och registrerar en bok i sitt användarnamn. Då får den ett eget ID-nummer (eller BCID nr). Detta skriver man på boken med information om vad som pågår och adress till hemsidan etc. Man kan t ex göra etiketter som man klistrar på boken, dessa kan man ladda ned och skriva ut från sidan.

Det kan dröja men rätt vad det är så får man ett inlägg från en person som har funnit ens bok - precis som en flaskpost!

Det här är ett roligt och spännande sätt att låta böcker bli tillgängliga för många människor och såklart är det miljövänligt att cirkulera böcker.

Jag såg på sidan att det finns hittills bara en person som släpper fria böcker här i Kalmar - men snart är vi två :)


Av Alma - 17 september 2008 16:02

Måste bara visa - kan inte hjälpa det, har tvekat lite om jag skulle lägga upp bilden här, men jag är så himla väldans stolt:

 

Min syster har fått göra ett modelljobb och så här läckert blev det!

Fotografen är duktiga Hanna Reuterwall.

Se mer på www.hannareuterwall.se

Av Alma - 16 september 2008 11:05

Teckna en prenumeration nu! Eller ge bort till en vän!

På tidningen CAMINO såklart! Ni kanske tycker att jag tjatar men förra veckan fick jag senaste höstnumret och det var så bra.

Sveriges bästa magasin på temat hållbar utveckling, full av inspiration för smartare och mer miljövänlig livsstil. Hemsidan är också jättebra med massor av nyheter, tips och listor på alla "vänner" dvs företag som håller stilen och miljöprofilen.

http://www.caminomagasin.se/c/prenumerera

Ett år med 4 nummer kostar 160 kr - en mycket liten summa för att stötta deras del i allas vårt gemensamma miljöarbete.


Update:

Som prenumerant får man rabatter hos lite olika Caminovänner och just nu är det 10 % på den fenomenala Mooncupen hos www.amandasintima.se fram till 30 nov.

Av Alma - 16 september 2008 10:37

Jag kom hem efter min träff med syjuntan och hittade trattkantarellerna i köket och tänkte att det är väl lika bra att äta dem redan idag!


Olof höll på med akvariefiskarna och medicinen till dem (vi hoppas det funkar nu och de blir friska) så jag tog mig an middagen.


Trattkantarellsoppa med gröna linser (4-5 port.)


2 dl gröna linser

4 dl vatten

1 stor gul lök

ca 0,5 liter trattisar

olivolja

1 liter grönsaksbuljong

örtkryddor (t ex fransk örtbl. eller bara oregano eller annan)

3 msk vetemjöl eller maizenaredning

 2 dl grädde

salt och peppar


Koka linserna i 4 dl vatten på svag värme i ca 25 min. tills de är mjuka - häll av eventuellt överflödigt vatten.


Under tiden linserna kokar:

Hacka gul lök och bryn den långsamt i olivoljan tillsammans med svampen i några min. tills det mjuknat. Tillsätt buljongen och örtkryddor och sjud i 10 minuter.

Rör ut redning i lite vatten och vispa ned i soppan. Tillsätt grädden och linserna och koka någon minut. Smaka av med salt och peppar.


Vi åt ostsmörgås till på ett väldigt gott danskt rågbröd! Nu har jag ätit trattkantarellsoppa 2 ggr på en vecka - det har nog aldrig hänt förut!

Av Alma - 15 september 2008 10:53

Det gick bra att gå och idag är tån ännu bättre så det är skönt. Vi hittade en del svamp:

Trattisar och svart trumpetsvamp! Jag tog ca en fjärdedel av trattkantarellerna och några trumpetsvampar. Det är bättre de torkar och fixar så kan jag hälsa på dem igen och äta upp maten... hade bara en liten papperspåse att ta dem i och det är verkligen ingen bra ide att lägga svamp i plastpåse - då låter jag hellre bli. Vi var nämligen på badhuset och simmade och bastade innan Malin skulle till jobbet och jag kom hem och packa upp svampen. Nu sitter jag så där härligt bastumör i kroppen och kollar lite jobb. Har ett uppdrag idag och det är att cykla till djursjukhuset och hämta medicin till våra ciklider, vi har förlorat en tredjedel av dem vi köpte i augusti och behöver en starkare medicin ( vi har såklart behandlat en gång redan men det hjälpte inte helt - jäkla trist!).

Av Alma - 14 september 2008 14:02

Mina söndagsplaner är att våldgästa Malin och få lite härlig tid att bara hänga med te och varsin stickning och prata igenom lite framtidsfunderingar kring kul projekt. Jag hade också velat låta henne dra med mig ut på en skogspromenad och kanske finn lite svamp - Olof älskar färsk svamp. De planerna grusas kanske av att jag tjongade i en tå igår kväll. Jag halkade i trappan hemma hos Karin, den är klädd med röd plastmatta av förra ägaren och de ska ta bort det men har inte hunnit. Den är livsfarligt hal när man går i strumporna... Trodde först inte det var så illa men lilla mellantån på höger fot är alldeles blå på undersidan och värker. Tror inte den är bruten dock. Någon extra lång promenad blir det nog inte iallafall, lite kan jag säkert gå, vi får se.

Olof är ute på fiske med sin bror så vi får varsin mysig hobbysöndag - inte så dumt. Vi hörs nästa vecka.

Av Alma - 14 september 2008 13:51

Här kommer den söta rosenkjolen jag pratade om!

 

Igår kväll gick vi på fest kjolen och jag och vi trivs himla bra ihop. Nu ser man inte det på bilden men den har en bred linning och lite lagom rynkat under den så att det blir lite lagom vidd i kjolen. Bekväm (runt midjan) och trevlig modell blev det.

Särskilt nödvändigt eftersom det var trattkantarellsoppa (de som åt kött kunde också välja en gulasch på oxkött) med 2 sorters hembakt bröd med vitlökssmör följt av en efterrättsbuffé med 3 tårtor och en äppelpaj samt torkade äppelringar, godisskål och nötblandning. Gissa om jag var mätt och belåten efteråt :)


Det var riktigt kallt och rått igår här i Kalmar så ni ser att jag har plockat fram min grå ulljacka till sist. Nu är det höst!

Av Alma - 12 september 2008 19:09

Vårt nya köksbord!

 

Mycket bättre än det var tidigare, det kändes ovant men mysigt att "klättra upp" till frukosten imorse och kunna se ut genom fönstret. Tar lite tid att vänja sig såklart men det är bara positivt, köket känns större och det blir också lättare att duka med ett bord till vid behov.

I fönstret ser ni min spritt språngande galna Aloe vera planta. Man kan höra den växa - jag lovar - den får inte plats i krukan snart... fin är den!


Det är mycket på gång som är roligt, börjar imorn med en 30-årsfest som jag sa, sen kommer H på besök med fästman den 28-30 sep. Jag ska också ha en kväll med nybörjarvirkning för mina syjuntetjejer - som tyvärr krockar med H´s besök men så blir det alltid tycker jag. Händer inget, händer inget, händer allt!

Måste på Skånebesök också - det blir nästa grej :)

Nu blir det middag...



Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards