Alla inlägg under september 2008

Av Alma - 11 september 2008 23:11

 

Gosiga torgvantar i grön-brun melerat Araucania "Aysén": ull/alpaca/silke från Chile. Dessa blev klara på bussen till Stockholm i torsdags. Jag har inte stickat på strumpstickor utan stickat fram och tillbaka och sytt ihop sedan. Jag kan använda strumpstickor men gillar det inte riktigt, tycker det är bökigt och tar lång tid.  Sömmarna blir näst intill osynliga så det känns okej.

Precis som med väskan så får jag fundera på om jag ska ha dem själv eller släppa iväg dem! Jag kan verkligen inte behålla allt jag producerar.


Klippte till och började sy på en kjol efter middagen. Vit botten och storblommigt rosmönster i gult och brunt. Av en gammal skjortklänning från 50-talet. Kom en bra bit och var klar med blixtlåset och höll på med infodringen, provade och den var lite stor. Så nu måste jag ta in den lite mer och får göra om blixtlåset... det får bli imorgon! Bild kommer så fort den är klar. Hoppas kunna ha den på lördag för jag ska på 30-årsfest hos min Lasting Crafts-kollega Karin.


Bordet och stolarna kom i förmiddags! Hurra. Så nu är det på plats och vi är jättenöjda! Det är en helt ny känsla i köket. Jag får ta lite bilder imorgon. Nu är det läggdags iallafall. Nattinatti.

Av Alma - 11 september 2008 11:24

Det var en mycket lyckad kväll och det blev kanongott verkligen. Alla lyckades bra med rullar och andra kreationer. Kameran åkte inte fram igår, ingen tänkte på det. Som tur är så blev det över till lunch för både Olof och mig så jag kan visa att jag lyckades bra med de utochinvända rullarna. Inte så svårt alls med lite tålamod och en bit plastfolie ovanpå mattan.

 

Rostade sesamfrön är en höjdare på - blir ännu ett smaklyft bredvid wasabi och soja. Nu ska jag hugga in på min lunch :)

Av Alma - 10 september 2008 18:03

 

Några av Olofs arbetskamrater kommer och gör (och äter) sushi med oss ikväll. Vi ska försöka oss på konststycket att göra utochinvända rullar! jag har precis rostat sesamfrön att ha utanpå några av dem. Riset står nu och svalnar, efterrätten är också klar: klassisk kladdkaka med grädde och/eller hallonsås, så det är bara för mig att softa nån timme nu innan de kommer.


Annars har jag fortsatt städracet från igår, blev inte klar utan tvättade istället. Så nu känns lägenheten representabel och hemtrevlig. Ska lägga över lite musik nu i x-boxen som jag bara haft på CD tidigare - så nu kan jag ha det i ipoden också såklart. Smidigt. Min secondhandfyndade skiva med Billie Holiday bland annat! Hoppas ni får en trevlig onsdagkväll med god mat liksom jag!

Av Alma - 9 september 2008 15:35

Vårt kök är lite grann svårmöblerat vad gäller matbord och stolar. Vi har inte köpt något nytt utan det vi hade med oss har fått fungera och så har vi funderat på hur man kunde lösa problemet. Vi vill kunna ha gäster nån gång ibland men inte ha överdimentionerat till vardagen heller. Utrymmet är i en fönsterkupa och så sitter fönstret ganska högt placerat.

Vi har diskuterat:

barbord med höga stolar - vore fint att man kan titta ut i trädgården men då behöver vi köpa allt nytt.

ovalt och smalt - det verkar svårt att finna

runt pelarbord - så det är lättare att sitta fler de gånger det behövs.

Det lutar åt ett runt bord just nu, då kan vi ju behålla de stolar och pallar vi har, och jag har kollat lite på blocket idag. Ska höra med Olof när han kommer hem om ett alternativ.

Fortsättning följer på detta!! Ha en trevlig eftermiddag.


Update:

Vi har funnit en schysst bordsskiva samt barstolar på Blocket till ett mycket trevligt pris så nu kan jag få titta ut i trädgården iallafall :) Kommer hem på torsdag... så får ni se sen hur det blir! Godnatt!

Av Alma - 8 september 2008 17:04

Jag har varit hemma ett par timmar nu och hunnit packa upp och komma till rätta igen. Man vet att man tycker om sitt hem när det är så skönt att komma tillbaka.

Stockholm bjöd på regn, lite shopping, många goda fikapauser och alla mina fina och vackra släktingar och framförallt en så fin minnesmiddag för farfar. Det känns fortfarande lite overkligt att vi aldrig kommer få höra honom berätta sina historier igen men vi får försöka minnas en del av dem och av alla konstiga slanguttryck han använde.

Jag ska ta och städa lite grann för det syns att vi båda var borta i helgen och lite upptagna förra veckan. Lyssnar på Tracy Chapman faktiskt - det var riktigt länge sedan - kan vara ett år eller två. Kan det bero på att min vän H landat i Sverige häromdan? När vi delade lägenhet så gick Tracy varm i CD-spelaren. Jag kom på att det i augusti var 10 år sedan jag flyttade från Stockholm till Skåne och lärde känna H och de andra. Numera pratar vi alldeles för sällan med varandra även om det bara är att "fortsätta där vi slutade" varje gång vi ses igen.

Något som funnits i mitt huvud sista månaden är tiden och vad vi gör med den, och hur olika personligheter får ut olika mycket av tiden. Jag är ju inte världens mest effektiva person - jag grunnar mycket på grejer och det tar tid från det sociala och har alltid gjort det - sån är jag. Jag kommer aldrig bli en tok-social "spindel i nätet" person men däremot ska jag sluta att skylla på ont om tid som ursäkt för något man önskar man gjort. Istället säga förlåt när jag har försummat någon och ständigt jobba på att bli bättre! Som Benjamin Franklin sade: "Lost time is never found again".

Ibland är det för sent och det kan man ångra länge - ibland hela livet kanske - men man måste kunna bli bättre och lära av sina misstag!

Av Alma - 3 september 2008 13:06

Det var överraskande varmt och underbart igår så inte blev det stövlar inte. Igår på stan chansade jag hos frisören för att få en drop-in tid igår eller idag och fick då sätta mig i stolen direkt! Så jag är välbehövligt uppfräschad i håret och även om det kanske känns lite väl kort så kan jag fortfarande ha det uppsatt.

Efter lunch hos M så hade vi en liten fotosession. Det har blivit ett par nya stickbeskrivningar sista månaden så de ska få bilder och layout innan de är fina nog att säljas med garnerna. Men det fixar hon. Själv håller jag på med nästa projekt som är en tröja i grovt garn.

Här är min lösa polokrage:

Tunn ull och tunn kidmohair tillsammans ger fin struktur - och fin värme såklart!

Ikväll blir det att stanna förbi på ett nystartat stickcafé en stund och se vad för människor som söker sig dit. Sedan blir det bio med Olof för att lite fira hans födelsedag som ju är imorgon. På den riktiga dagen blir det "bara" frukost på sängen innan jag tar bussen till Stockholm kl 11!

Jag har precis städat mitt akvarium noga noga och lite lunch är vad som är på gång nu strax. Sen ska jag packa väskan så att jag är redo att ägna kväll och morgon åt Olof. Hinner väl med något annat också - en promenad kanske?


Av Alma - 2 september 2008 00:03

Så det blev september idag. Det kändes nästan på luften - eller det kanske bara är inbillning!? Jag tog sandaler "bara en gång till i år" - och det blev lite väl kyligt.

Det är inte helt trist att ta fram mormorskängorna och snörstövlarna, de är så snygga och bekväma, men visst känner jag att sommaren sprang förbi mig i år igen. Det blir ju så när man jobbar hela sommaren och inte får besöka Skanör en enda sommardag. Hoppas få lite fina indiansommardagar där under ett besök i slutet av september. Först blir det förhoppningsvis några fina dagar i Stockholm i helgen.

I väntan på jobbschema för hösten så är jag ledig ett par dagar även innan Stockholm och det är trevligt (jag har ju precis haft 2 sexdagarsveckor). Jag har typ 100 pågående projekt och ungefär 1000 ideér för projekt och måste samla ihop tankarna lite grann.

Det var träff med Amasonerna idag (syjuntan alltså) och vi bokade in en tematräff med virkning hemma hos mig om 1 månad. Rotade lite i min hörna och hittade direkt en "Lär dig virka från grunden"-beskrivning med tydliga bilder. Tillsammans med beskrivning på en mormorsruta och en blomma så blir det nog en trevlig grundkurs i virkning á la Alma, toppat med en soppa och gott bröd.

Nu säger vi stopp för ikväll - godnatt!

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards