Alla inlägg under april 2008

Av Alma - 11 april 2008 10:15

Den här filmen är från 2005 - den gick helt förbi mig (och Olof) när den kom och en vän tipsade oss häromdagen att den var sevärd. Nicholas Cage spelar vapenhandlare i ett välregisserat och fruktansvärt, verklighetsbaserat nutidsdokument över en av de mörkaste sidorna av modern handel. Det är ingen film att se om man vill må bra, och den väcker många tankar, men det är en mycket bra film i hur den speglar människors olika sidor och tar upp moraliska aspekter - har man alltid ett val? De flesta människor har ett beroende, om det är droger, bekräftelse eller något annat varierar såklart. Undanflykter och lögner blir snabbt något en människa inte bara lever med utan för! Dessutom inser man att mycket hemskheter tar sin början i att så många människor som arbetar på viktiga poster (tull, gränsvakter etc) är så underbetalda och fattiga att de inte tvekar en endaste sekund att ta emot en muta! Dessutom bjuder den här filmen på underbart foto och mycket detaljer som förhöjer upplevelsen tillsammans med satir och humor. Nicholas Cage är ingen personlig favorit hos mig, han är stel tycker jag och har varit fel-castad i en lång rad filmer (allra sämst är han i "Kapten Corellis Mandolin" som för övrigt är en underbar bok av Louis de Berniere). Här fungerar han dock bra som den ukrainsk-amerikanske vapensmugglaren som lyckas övertala sig själv att han inte gör något fel.

Av Alma - 9 april 2008 14:53

Ibland är det bara rätt med Van Morrison! Särskilt när man gör smycken... Ikväll ska jag ta alla mina örhängen och åka till K's svärmor för lite hemmaförsäljning! Dessutom har jag fått lov att visa och sälja mina smycken i butiken - alltså Ullcentrum där jag jobbar extra! Jag håller på och planerar för halsband också men jag säger till när det händer något på den fronten på L.C

Efter en segedag som igår (fast det blev ju bättre under dagen) kan man behöva en sån här bra dag :)


Min pappa med fam har också uttryckt en önskan att hälsa på mig och Olof och det ser jag väldigt fram emot. Hoppas det passar under våren någon gång! Nu ska jag pyssla vidare.

Av Alma - 8 april 2008 11:21

Olof tog lite sovmorgon och vi åt frukost och läste tidningen i lugn och ro. Olof jobbade hårt igår och jag också! Han var bl a med på invigningen av den nya våtmarken de arbetar med. Det är en unik våtmark, byggd för gäddor, i första hand för att optimera deras reproduktion. I tidningen stod det istället om att våtmarken ska rena vattnet från närsalter - vilket den säkert kommer att göra som en bonus - men det är inte syftet med den. Olof var lite besviken, men det är inte första gången vi är besvikna på Barometern heller!

Sen fick han ett samtal från bilverkstaden och tydligen är något ytterligare fel på bilen förutom oljetråget som nu är fixat. Jag hörde bara något om bromsar, bultar, rost och " fixa det då". Sen var han tvungen att sticka så han hann inte förklara - jag bävar! Eländiga dyra plåtskrälle...


Hoppas dagen blir bättre vad det lider... känner mig lite förkyldhängig också. Det var länge sen jag var sjuk. Ska hjälpa en vän att köpa tyg idag och det kan ju bli trevligt, sen kommer nya varor till butiken så jag ska nog kika in dit om jag orkar, jag är allt lite nyfiken :) Hej så länge!

Av Alma - 6 april 2008 21:17

Jag lovade att visa det sista projektet jag stickade klart och som jag faktiskt hade på jobbet igår, över en ärmlös linneklänning. Här är min experimentella bolerokofta:

 

En liten kombination av mycket som jag gillar just nu: grönt, lättarbetat projekt, gammalt i ny tappning, mosstickning och ull från ett får som betat på Öland! Nu blir det en kopp te i soffan! Kram.

Av Alma - 6 april 2008 20:55

Såhär ser det ut i min balkonglåda just nu! Ljuvligt!

Som ni ser på räcket bakom så behövs det verkligen en algtvätt innan värmen kommer! Det hoppas jag kan bli av under veckan som kommer, med Olofs hjälp. Han har ju varit borta hela helgen på fiske vid Vättern och jag har fått ta hand om husliga saker själv idag. Min energi var verkligen inte på topp idag p g a att jag har min "period". Jag har dock plockat iordning kaoset som var efter flera dagar av ont om tid samt städat lite lagom.


Balkongen ja! Jo, jag har lite tankar kring hur där ska bli fint framåt sommaren. Förra året regnade det för mycket och vi använde inte balkongen alls så mycket som vi hoppades - jag önskar bättre förutsättningar under den här säsongen! En bra början är att göra den ren och fin :)

Av Alma - 4 april 2008 21:31

Förutom att Olof inte är hemma ikväll så är allting så helt perfekt som det kan vara. Jag har jobbat och det gick jättebra och är så roligt! Det är bitvis lite tomt och ensamt i butiken men det fördriver man snabbt genom att sitta ned med ett handarbete eller bara pyssla omkring och rätta till allting eller planera för något. Vi gjorde om skyltningen lite idag innan B gick hem och det är underbart roligt att ordna det fint och presentera allt till sin fördel.


Väl hemma fixade jag lite mat och sjönk ned i soffan för att se de sista 2 delarna av Pride and Prejudice!! Jo, jag har sett om den underbara BBC TV-serien i 6 delar från 1995. Det var min kära kusin och hennes bloggkompis på http://denenbartnattligabloggen.blogspot.com/ som pratade på om den! Jag blev sugen på att se den igen och jag minndes helt rätt i att den är sagolik. Det är fysiskt så att Mr Darcys värme och förtjusning med Lizzie kommer ut ur tv- rutan... Jag erkänner att jag nog är fast i en väldigt romantisk period! Det har ni kanske sett på alla sockersöta örhängen på L.C. om inte annat :)

Nu ska jag ta te och havrekakor och sticka färdigt en grej jag ska jobba i imorgon, fotar den så fort jag kan. Ha nu en riktigt trevlig helg!

Av Alma - 2 april 2008 18:50

Jag har lekt med min ull och tovat i nästan 2 timmar - mina fingrar ser ut som elefanthud, hehe. Med Foo Fighters inte på högsta men väl på hög volym!!! Jag kan inte beskriva hur roligt det ska bli i juni! Jag må vara pank som en kyrkråtta nu men jag vet vad jag har lagt pengarna på...


Ikväll ska jag få äta gös hos Olofs kollega. Det har jag faktiskt inte ätit alls många gånger, det är rätt trevligt faktiskt! Men som kvinna i fertil ålder är jag lite restriktiv med insjöfångat :) Annars har jag varit på Arbetsförmedlingen som hade "rekryteringsmässa" med en handfull företag, främst bemanningsföretag och det var varken intressant eller särskilt relevant för mig. Jag har jobbat mina år på bemanningsföretag och det räcker! Men jag var där... Imorgon är det Ullcentrum som gäller - hurra!

Av Alma - 1 april 2008 18:47

Jag kom plötsligt på att jag hade en bild att lägga upp!

Igår på väg till syjuntan fick jag ett infall att ta med kameran... det var bra för på teatervallen ser det ut såhär just nu:

Och det är inte allt ens - jag fick inte med mer helt enkelt :)

Fint va?

Tyvärr har de tagit ned flera vackra träd precis här pga almsjuka... Kalmar har många fina alleér kvar (det är en väldigt grön stad) men det är ändå synd!

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12
13
14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards