Alla inlägg under februari 2008

Av Alma - 7 februari 2008 16:42

Man kan hinna med mycket på 2 timmar! Man kan få helt sanslösa mängder energi av att prata i 2 timmar om möjligheter utan att tänka "det går inte" eller "det vågar vi inte". Jag är jätteladdad nu inför vårt projekt, vi är väldigt överens och tänker lika. Vi kommer inom kort att öppna en sida med småskalig försäljning av våra produkter! Hon har 5 saker och jag har 4 (än så länge). Vi ska också kontakta lokala gårdbutiker och besöka marknader i trakten småningom. Det är jättespännande och jag känner mig så modig: detta har jag grunnat på i flera år men NU är tiden inne! Jag kommer säga till så fort det finns en sida att titta på - jag lovar!!

Av Alma - 6 februari 2008 22:24

bloggar lite grann bara nu när jag ändå har fastnat vid datorn... Tänk så tiden flyger förbi när man bara svarar på ett par mail kollar ett par jobb och någon blogg. Olof har varit förkyld och jobbat hemifrån idag med jobbdatorn i knäet konstant - inte alltid jobbrelaterat misstänker jag!


Jag har varit på Arbetsförnedringens Basinfo- möte på förmiddagen. Ett fenomenalt slöseri med tid! "Har ni varit inne på Platsbanken någon gång?" Det finns 2 grupper: de som inte jobbat alls med datorer och de som är vana/galet vana vid datorer. Ändå ligger informationen mitt emellan dessa grupper och är följaktligen inte till någon nytta alls... Nästa vecka ska jag dit för att lägga upp min handlingsplan!

På eftermiddagen tittade jag in till jobbkompisarna och fikade med dem en timme, tycker synd om dem som måste gå kvar där.


Imorn har jag möte med min potentiella samarbetspartner och borde planera lite inför det men jag orkar inte, känner mig lite småförkyld jag med och dessutom är det en viss tid i månadens första dag så jag mår lite sådär faktiskt - så nu går jag och lägger mig!

Av Alma - 4 februari 2008 19:59

Det var faktiskt lite konstigt idag när Olof gick till jobbet och jag bara skulle vara kvar hemma... Tur att jag hade lite möten och annat att pyssla med. Jag tog en lång promenad efter lunch med en jobbkompis som fick sitt första barn på nyårsdagen, hon har precis börjat komma ut och gå lite. Hon hade lagt en termometer i vagnen för att hålla koll på hur han mår under filtarna. Bara att sticka in sladden mellan overall och tröja så vet hon att han inte blir för varm eller fryser. Mycket kreativt!

Idag var det också dags för syjunta. Vi var inte så många idag utan bara järngänget som är mest engagerade. Det är en tjej och jag som håller på och spåna och dra i de där "lösa trådarna" som jag nämnde och hoppas det kan bli något att starta eget med. Hon är jätteduktig så det vore roligt att jobba med henne. Det är dock inte lätt att veta var man ska börja! Mitt problem är ju inte att jag saknar ideér utan att jag så snabbt kommer på nytt och blir engagerad i det eller att jag inte kan bestämma mig för vilken att satsa på. Men har man som jag inget startkapital så får det helt enkelt bli baby-steps, ett litet steg i taget... Fortsättning följer!

Av Alma - 2 februari 2008 14:15

Idag skulle Olof egentligen hjälpa mig med lite ärenden på stan men sent igår blev han bjuden ut på fiske och då kan inget stoppa honom! Det är en underbart vacker dag så han har det säkert fantastiskt ute på havet. Jag fick strosa själv helt enkelt, jag ska ha material till ett nytt projekt jag tror mycket på som ni förhoppningsvis kommer se resultat från inom kort. Mest ville jag jämföra priser lite och kolla vad som finns. Det är roligt att gå in på ClasOhlson som tjej för man får många nyfikna blickar... de har verkligen det mesta! Jag fick tag på ett par grejer iallafall!


Dessutom en bonus-sak som jag blev väldigt glad i. Jag tycker om att tända rökelse då och då för det känns hemtrevligt och doftar gott! Jag har haft olika rökelsehållare som har det gemensamt att de inte har något fat till. Det är inte så kul att få aska överallt. Se vad jag fann på Indiska:

 

Fat, hållare och en kompis i ett :) Toppen!!

Ikväll blir det middag och spelkväll hos de vi var på inflyttningsfest hos förra lördagen. Nu ska jag läsa Marie-Claire med en kopp te!

Av Alma - 1 februari 2008 13:32

Kändes faktiskt inte så tokigt att inte gå till jobbet idag, det kommer nog att vara värre på måndag. Nu är jag officiellt arbetslös igen och inskriven på "Arbetsförnedringen". Det känns bättre och ser bättre ut med jobben här i Kalmar mot för 1 år sedan och det är lovande. Förhoppningsvis ska jag hitta något snabbt så att jag inte behöver vända på slantarna så länge. Det är många nyetableringar av butiker här i stan just nu i vår och där finns kanske en möjlighet.


Igår hade vi avtackning med jobbet så vi åt lunch och bowlade på Harrys. Lunchen var en riktig besvikelse tyvärr. Gröna Stugan är ett ställe som vill ge ett lyxigt intryck med saftiga priser, anställda sommelierer och lite snobbig attityd. De som varit där tidigare sa att det hade varit mycket gott så vi hade ganska höga förväntningar. Vi var bokade ett sällskap på 20 personer och till kl 13, för att komma efter den värsta lunchrusningen. När vi kom satt det gäster vid vårt långbord som de fick flytta på och duka om. Sedan var "dagens" kycklingfile med ris och sötsur sås men filén var slut så alla fick grytkyckling istället - samma pris dock. Min (fd) chef hade frågat om vegetariska alternativ och det skulle inte vara något problem hade de sagt. Det var ett problem och det enda jag kunde få var ris och sötsur sås med grönsakerna utan kycklingen, servitrisen gjorde klart att hon tyckte jag var mycket besvärlig. Jag kunde inte gärna gå någon annanstans så det fick gå. Maten var verkligen som skolmat, överkokt ris med UncleBens sötsur sås. Detta kostade 79 kr och då ingick inte kaffe... På kvällen ligger priserna vid 200 kr. Det är mycket möjligt att kockarna (och servitrisen) hade en dålig dag men det är oacceptabelt för ett ställe i den prisklassen att det blir såhär. Jag kommer iallafall inte att gå tillbaka!


Sällskapet under lunchen var såklart inget fel på och bowlingen var himla rolig för vi har varit ett härligt gäng som har haft mycket skoj tillsammans när vi jobbat. Jag kommer att sakna de allra flesta jättemycket!


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20
21
22
23 24
25 26 27 28
29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards