Alla inlägg under februari 2008

Av Alma - 18 februari 2008 10:43

För det är syjuntemåndag! Alltid mysigt och något att se fram emot! Det blir en bra tisdag också för imorgon ska vi ha ett Lasting Crafts möte, jag och Karin. Det borde bli en bra vecka totalt sett, jag har ju nästan bara roliga saker att ta tag i. Jag väntar på ett paket ifrån Panduro med lite hjälpmedel för skapandet, när det kommit finns inga hinder för framstegen i produktionen för lilla shopen. Jag har också köpt det mjukaste alpacagarn för att kunna sälja de varmaste, raraste pärlmuddar i shopen. Hoppas kunna visa några par till helgen eller början på nästa vecka! Efter mötet imorgon ska det förhoppningsvis komma upp nya varor i shopen: Karins fina lyktor och annat. Men jag säger till såklart när det är dags!


Over and out - dags att kolla av lediga jobb!

/Alma

Av Alma - 16 februari 2008 16:38

...önskade jag att jag hade burit på en kamera. Det hade blivit en jättefin bild. Jag var ute på promenad med min Ipod, min vanliga runda vid havet. Där finns det mellan sista villaraden och stranden en stor gräsmatta/fotbollsplan. Eftersom det är nära vattnet blir det ofta sankt där och när det fryser på (som inatt) blir det en stor isfläck där. Jag kom strosande och hade precis sett ett sällskap gå från bryggan till parkeringen, varav en i sällskapet var iklädd torrdräkt och tuber efter att precis ha dykt, bara det var en syn!

Så tittade jag upp och fick se på den här "isbanan" två lekande barn. Flickan hade skridskor på sig och gled runt, pojken som jag antar är hennes lillebror, hade en sopkvast och försökte jämna till det för henne genom att sopa ihop lössnön. Det var en fantastisk syn - mitt i allt det gröna se två barn som tar vara på den lilla vinter som dykt upp, förmodligen bara över dagen. Jag gillar det - ta vara på ögonblicket för sen är det förlorat!

Av Alma - 15 februari 2008 09:47

Välkomna in till den nyfödda sidan Lasting Crafts:

http://www.lastingcrafts.blogspot.com/


Det är mycket mycket jobb kvar och ännu är det bara jag som har kunnat lägga upp några varor. Vi är totalt 4 kreatörer (hittills) som kommer ansluta till Lasting Crafts!

Som namnet antyder står vi för välgjorda handarbeten av naturliga material och tar avstånd från slit-och-släng samhället. Att tycka om något, att stå för sin stil och ha en produkt under hela dess livslängd utan att tröttna på den är ett koncept som jag hoppas kommer bli normen i framtiden!


Jag kommer att säga till när sidan blivit uppdaterad med fler fina saker!

Kram, Alma

Av Alma - 14 februari 2008 14:54

Hoppas att alla får en bra dag och en kram av någon ni tycker om!


Det här är en del av en bild på Olof och mig en Valborg för flera år sedan (2004 kanske):

 

Jag håller på och leker med Photoshop, haha! Mycket att lära...

Av Alma - 12 februari 2008 13:58

Jag tog en tur förbi Kupan (Röda Korsets second hand) då jag äntligen fått ändan ur att ta reda på adressen och ta mig dit! Om man letar textilier i form av dukar, spetsar och kökshanddukar är sådana secondhand oslagbara och jag fann mycket riktigt ett par trevliga saker idag. Man kan också göra ett och annat klänningsfynd :)

En sömmerskesydd knälång klänning med "bubbelmönster" från 50-talet (härliga mjuka axlar och V-skärning i ryggen) i mycket gott skick, ska fixa ett par sömmar vid fodret dock. Blev så glad att jag lägger upp en dålig bild och trots att jag normalt inte gör såkallade "outfit-bilder". Man ska aldrig säga aldrig!

Dålig hårdag idag därav sjalen men jag bär mina egna örhängen för att visa upp dem lite på stan ;)

 Nu blir det en sen lunch!! Ciao!

Av Alma - 12 februari 2008 11:16

Idag blir en massa trista uppdrag som att uppdatera mitt CV på alla olika jobbdatabaser som finns. Skulle gissa att mina konton har "gått ut"  så jag får väl börja om, det är himla tidskrävande liksom de jobb på de stora kedjorna som man bara kan söka via hemsidorna och måste manuellet lägga in alla uppgifter på varje sida. Jag har inte mycket val om jag vill bo kvar i stan är det nog handelssektorn som gäller! Snart ser det ut som "Kungens Kurva" här utanför Kalmar med galet mycket nyetableringar...


Egentligen vill jag bara fila på webshopen och hinna fotografera fler produkter och posta upp dem! Det tar också tid såklart, det finns massor att lära inom bildredigering för min del. Kommer få knasiga ögon av all datortid men det är så värt det för jag har inte varit så engagerad i en sak på jättelänge! Jag tänker på det hela tiden :)

Snart blir det premiär!

Av Alma - 10 februari 2008 13:35

Här kommer ett litet prov på vad som komma skall på min och Karins webshop! Jag kommer att göra lite olika accessoarer i tovad ull, bland annat örhängen:

Hoppas ni tycker om det! Fortsättning följer...

Kram!


Av Alma - 9 februari 2008 15:32

Det är härligt att ha en dag för sig själv ibland. Olof är och fiskar (surprise!) och han åkte efter frukost samtidigt som jag stack till gymmet för ett yogapass som när jag kom dit fick veta var utbytt mot "Bodybalance". Det var en blandning av yoga, pilates och taichi som ver ett verkligen trevligt pass! Det ska jag gå på fler gånger. Väl hemma igen har jag kört ordentligt hemmaspa, ätit en omelett till lunch och nu mår jag jättebra - det är dock dags för kaffe och en liten kaka nu: hemmagjord hallongrotta :)

Hoppas att alla har en härlig helg! kram...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20
21
22
23 24
25 26 27 28
29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards