Alla inlägg under juni 2007

Av Alma - 14 juni 2007 21:52

Olof och jag är bjudna på grillfest imorgon hos rara Lisa från stickklubben. Jag hoppas han orkar följa med och han mår mycket bättre idag så det är inte omöjligt. Stackars Olof är utarbetad och lite stressad över framtiden och doktorera och sånt. Orkar han inte går jag över en stund själv! Jag vill verkligen lära känna henne bättre, vi har gått om varandra lite på stickklubben och det ska bli kul att få prata lite mera.


Det är så underbart ljust ute nu. Som vårt första år i lägenheten upptäcker vi säsongerna och hur ljust det blir på morgonen nu på sommaren. Vi har persienner men inte i köket och glömmer jag stänga dörren till sovrummet vaknar jag vid 5, haha. Men det är ingen fara, jag är bara glad! Jag har haft overkligt lätt att gå upp klockan 6, jag som brukar vara morgontrött!


Varmt och härligt är det också!!

Här är en bild från helgen (Gamla stan) som Olof tog bakom ryggen på mig. Det känns  lite kontinentalt tycker jag!

(Jag skäms att jag inte har nån bild på Disa i sin studentmössa, men Olof glömde vår kamera den dagen och jag har inte hunnit få bilder av pappa eller Michaela. Jag är en dålig syster...)

Av Alma - 13 juni 2007 22:22

Så här ser balkongen ut nu! Humlen växer decimeter per dag känns det som.

Luktärterna har inte hunnit så långt ännu men de kommer!

Balkonglådorna har Olof som sagt snickrat och de är charmigt sneda och ohyvlade =)


Efter jobbet är det så perfekt att sitta där en stund innan matlagning. Idag var jag på matlagningshumör och gjorde crepes med svampstuvning och en sallad med majs, paprika och oliver.


Stackars Olof blev dock sjuk vid lunch idag och har bra sovit hela kvällen. Han fick plötslig feber och fick gå hem från sin kurs. Jag ska försöka få honom att äta lite snart! Jag hoppas verkligen han blir frisk så han inte missar sin konferens i Danmark som börjar på söndag!


Av Alma - 12 juni 2007 22:41

... och på fritiden rullar jag också!! Vi har dammat av våra inlines i kväll Olof och jag och hans vän Per. Jag lyckades att inte ramla, det kändes faktiskt mycket bra. Det är en skön väg ned mot Stensö som är nästan otrafikerad kvällstid! Per har spelat hockey och var riktigt duktig, Olof är också duktig!


Jobbet är fortfarande bra och rätt roligt. Det är så himla skönt att jobba bara. Obeskrivligt bra. Det håller på att utvecklas lite missnöje och lite intriger, men det har inget med mig att göra. De ska omorganisera lite. Det är ju delvis därför jag får jobb längre tid och det är jag glad för. Det värsta är väl att jag har haft hand om analyserna på grisfett. Man kollar halterna av skatol i galtar. Det innebär att jag måste mikra bitar av grisfett kl 7:30 på morgonen.... luktar inte så gott! Men bara att bita ihop!


Ha det!!


Av Alma - 9 juni 2007 23:19

Nu är min syster ordentligt firad och redo för vuxenvärlden! Hon är redan på väg ut i världen med en resa till Amsterdam nästa vecka. Hon och killen ska reka om det går att plugga/jobba och bo där i höst! Det är något jag ångrar att jag inte gjort - pluggat nån termin utomlands! Jag är stolt och glad att Disa tar chansen!


Själv har jag trygghet några månader fram nu eftersom jag blev befordrad i torsdags! Istället för säsongsanställningen över sommaren får jag ta ett mamma-vik resten av året vilket är både bättre villkor och bättre lön. Efter det får vi se men det är så skönt att slippa leta jobb på ett par månader iallafall, jag är less på det..


Just nu är vi alla lite trötta efter allt festande och vi har ätit för mycket av min brors goda hemlagade pommes... jag kommer berätta mer nästa vecka!

Godnatt!

Av Alma - 5 juni 2007 21:36

Det blev att ta det lugnt mer än ett par timmar... hela dagen igår fick jag ta det soft pga ny förkylning! Jag kände av det redan efter det dära 5 km-loppet i onsdags då jag blev kall efteråt. Ibland är det ju så att man håller sig uppe på ren vilja. Strax efter att tjejerna åkt i söndags kl 12 så blev jag sämre. (Jag hoppas jag inte smittat dem!)

Jag sov och läste hela dagen igår och idag kunde jag gå tillbaka till jobbet. Ofta har jag ett snabbt förlopp med förkylningar och det är ju bra. Det känns ändå bra att vara hemma imorgon igen. Jag vill ju vara helt återställd till fredag och helgen!! Nu är det så nära att man kan räkna timmar istället för dagar till min kära systers student :)  Undrar hur det kommer att kännas att stå på den där skolgården igen... det är 9 år sedan jag gjorde det, haha.


Vi åker till Sthlm redan på torsdageftermiddagen med SwebusExpress! Det är roligt att Olof kan följa med, jag ser så fram emot att fira min syster på fredag!!!!


De här är till dig syrran:


GRATTIS!!!!

Av Alma - 3 juni 2007 12:59

Hoppsan! Den här veckan har varit ljuvlig men oj så mycket jag haft att göra. Förutom att börja jobba, som i sig är tungt när man gått utan jobb ett tag, har jag haft fullt upp varje kväll! Så olikt den tid jag haft bakom mig sista 2 månaderna... 

I tisdags var Olof och jag på "date" med middag ute och bio! Egentligen hade vi väl kanske inte råd men vi måste ju ge oss lite lyx någon gång. Vi åt sushi och det var jättegott och sen såg vi Pirates of the caribbean - 3. Varning för den filmen... den är alldeles för lång! 2 h och 48 min. Underhållande visst var den det, men längre är inte bättre!

På onsdagkvällen fick jag vara med nya jobbet och springa Margareta-loppet som är 5 km (bara för kvinnor) och efteråt var ju Olof med på TV! Han var nöjd med hur de klippt ihop det och jag är så stolt över honom. Att han bara kan vara så naturlig framför kameran!


Helgen har varit extra rolig med så fint besök av Anna och Susanna! Vi har ätit godis, druckit vin och pratat om allt möjligt. En hel del om bröllop och pojkvänner inför Susannas stundande bröllop i September. Jag har fått den stora äran att göra iordning hennes klänning! Det största förtroende man kan få som sömmerska, att sy en brudklänning!


Olof kommer hem om ett par timmar och jag ska ta det lungt fram till dess!

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards