Alla inlägg under oktober 2008

Av Alma - 4 oktober 2008 15:53

Är på upploppet på det här lilla restgarnsprojektet:

 

Håller på med kanten för ett fint avslut och även få den lite större också. Det räckte bara till 5 * 8 rutor så det är tur jag har ett litet knä att lägga den på. Det är min favorit-ruta som heter Vagnshjulet. Roligare än en klassisk mormorsruta. Vår lite strama soffa kan behöva lite humor också!!

Av Alma - 3 oktober 2008 18:35

Se vad jag har att leka med under helgen:

*Ny tidning - Lula verkar jättemysig, massa fina bilder och inte massa tröttsamma reportage om vikt/relationer/så klär du dig i höst.

*Nya garner! Exklusiva ull-silke lyxgarner som nog kan bli något riktigt fint!

Det bruna är samma kvalité som det grönmelerade som blev torgvantar. Underbart garn från Chile. Det andra innehåller 50% silke så det har ljuvlig lyster. Jag tänker på pulsvärmare i något skirt mönster som passar då snön faller - om den gör det...


Av Alma - 3 oktober 2008 13:11

Det är vad som är på tapeten idag. En sväng på stan helt enkelt. Posta en del grejer, kolla efter en del andra grejer. Lite av varje.

Jag hoppas kunna finna de gummistövlar jag drömmer om. Viking footwear har återskapat en modell från 1939, en klassisk gummistövel med liten klack och nätt modell. Perfekt för alla de där blöta dagarna då man inte vet vad man ska ta på fötterna!

Jag har kollat upp återförsäljarna här i stan men det betyder ju inte att de har tagit in just dessa. Hoppas de går att beställa i såfall!


Annars är det småsaker som ska hittas, bl a lite pysselmaterial som t ex ett vackert papper att fodra min nya virkade lampskärm med! Sen kan jag visa upp den - himla nöjd med den är jag!

Av Alma - 2 oktober 2008 10:13

Det var verkligen full rulle i ett gäng dagar för vår del. Allting gick som det skulle åtminstone, inga oförutsedda struligheter förutom pumpajakten som ju slutade lyckligt dessutom! Min kära vänner från Tasmanien lyste upp tillvaron i 2 dagar och accepterade vänligast allt som jag lyckats dubbelboka.

På måndagen så gick vi runt i Kalmar och vädret var med oss soligt och härligt. Sen softade vi och bakade innan mina tjejer kom på kvällen.

H tycker om handarbete lika mycket som jag så hon var med på virktemakvällen medans Olof tog hand om hennes äkta make under tiden (de åkte på en fisketur...). Det är inte lätt att lära ut saker och jag tycker att det gick riktigt bra att lära ut virkningen. Så hinner man aldrig med lika mycket som man har tänkt och det får nog bli en till "kurs". Framförallt så var "skördefestmiddagen" lyckad och omtyckt: Pumpasoppa med färsk timjan och baguetter, senare följt av te med squashkaka och äppelpaj med vaniljvisp.

På tisdagförmiddagen hade jag en jobbintervju som jag såklart inte kunnat tacka nej till så mina gäster och Olof fick vänta på att jag skulle bli klar innan vi drog över till Öland för utflykt. Vi var inne i Borgholms slottsruin och det var faktiskt häftigt. Annars så är Öland väldigt dött nu - säsongen är över för i år.

Jag får ta och fixa med bilder från Olof så jag kan visa upp något. Han hade med sin kamera med det nya fina objektivet dagen till ära! Jag återkommer med mera helt enkelt. Nu har jag en massa pappersarbete som jag har skjutit upp för länge...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7 8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards