Alla inlägg under oktober 2008

Av Alma - 14 oktober 2008 21:11

Det är såklart Rooibos! Vi dricker det varje kväll numera - lätt beroendeframkallande kanske? Väldigt gott iallafall och framförallt så innehåller det inte kaffein utan snarare underlättar för insomnandet senare. Det innehåller andra bra grejer som zink, magnesium och antioxidanter!

Min favorit är naturell eller med lätt vaniljtouch. Olof hittade en ny smaksättning sist vi besökte en teaffär.

Earl Red - alltså rooibos med bergamott: inte alls dumt. Jag skulle tro att de som tycker att rooibos har lite hösmak kunde gilla det här för det döljer mer av den karakteristiska smaken.


Såhär ser buskarna ut när de växer odlade:

Rooibos tillhör faktiskt familjen ärtväxter! Den är lite lik ginst eller ärttörne. Tunna grenar fulla med barrformade blad och blommorna är gula. Jag gjorde den här lätt nördiga efterforskningen för att jag blev nyfiken. Sist jag var i en diskussion om rooibos handlade den om huruvida det är bladen eller barken som ger teét och ingen var riktigt säker. Det är bladen som torkas, fermenteras och blir rödaktiga under processen! De tunna grenarna har inte mycket bark att skryta med :)

Den växer bara i ett visst område i Sydafrika och har i århundraden använts mot kolik, sömnbesvär, eksem etc.

Nu vet jag mer om min favoritkvällsdryck (och ni också om ni orkade läsa!).

Koppen är tom så strax är det godnatt.


Bild från www.rooibos.org 

Av Alma - 13 oktober 2008 20:39

Jag har middagen färdig men tänkte bara kika in här en sväng först så att jag inte glömmer det senare! Olof kommer sent idag - han förbereder ett viktigt möte tis-ons. Det är trist att äta själv så jag skjuter upp det lite. Det har varit träff med Amasonerna ikväll iallafall - alltid lika trevligt!

Så jag har inte varit hemma så mycket idag. Kom hem och bytte om, stack till stan, fikade, fastnade efteråt med en massa extra snack, kom hem igen, tog hand om tvätten och satte på pastavattnet.

Grannpojken kom upp och ville sälja jultidningar och jag orkade verkligen inte titta så jag bad honom komma upp igen imorgon. Något kan jag säkert hitta i katalogen, en kalender eller så som jag kan beställa. Det är åtminstone en slags driftighet kring att sälja jultidningar som kanske borde uppmuntras hos dagens barn!

Här är inte heller så mycket spring - jag minns från hemma i höghusen som barn att det ringde på dörren varje kväll under 2 veckors tid. Där fanns ju så många barn - inte konstigt att min mamma blev lite trött på det. Här hade vi ingen förra året och nu grannkillen så då känns det okej. Och jag har nog inte köpt av någon på flera flera år nu så det är väl dags :)

Av Alma - 11 oktober 2008 15:44

Igår blev de beställda - gummistövlarna jag skrev om förra veckan! Fanns inte att få tag på i butik här i Kalmar (shoppingen här är verkligen urtrist och förutsägbar) så det blev internetbutik - billigare dessutom trots frakten. Så nu är en månads trånande snart över :) Förhoppningsvis redan på tisdag!

Have2have heter Skobutiken på nätet, värt ett besök alltså.


Igår var det skönt att det var fredag! Första arbetsveckan avklarad och det känns väldigt bra. Är totalt överbelastad med allt nytt men lite börjar falla på plats och jag "väcker" halvt glömda kunskaper till liv igen. Slocknade som en baby igår efter middag och lite TV medans Olof och Per spelade lite TV-spel. Idag tar jag tag i lite grejer som varit försummade under veckan. Olof blev klippt - det behövdes! - och tvätt och småplock blir gjort. Det ska nog bli lite handarbete också - fick en leverans med pärlor och lite annat för smycketillverkningen igår! Önskar en fortsatt trevlig helg!

Av Alma - 8 oktober 2008 20:06

Idag kom vi igång med inlärning av analyser på riktigt. Det var onsdag som är "slamdag" så vi var tvungna att rivstarta med det. Men det var inte så illa som jag föreställt mig. Det luktar lite men näsan kopplar av rätt snabbt och man står mest i dragskåpet iallafall.


Efter promenad hem ringde jag M och hon påminde om stickcafeét som är på onsdagar. Eftersom Olof skulle jobba sent ändå så gick jag med dit och det var ju trevligt. Så nu är jag hemma igen och ska ro ihop lite mat. Köpte en bit Haloumi igår så det kanske blir den med lite grönt till. Snabbt och enkelt.

En god sak jag måste tipsa om är Hallonbalsamico! Den finns på ICA och är av märket Zeta. Gott att droppa på allt från vaniljglass till sallad, ost och lite vad du vill. Kul smaksensation!

Av Alma - 7 oktober 2008 18:00

Jag köpte Sköna hems specialnummer Skapa Stilen när jag var på ICA idag. Otroligt töntigt namn på en väldigt bra inredningstidning som kommer 1 gång varje år - precis lagom! Man blir ju lika mätt på alla liknande inredningsreportage som man blir på alla liknande modereportage. Tillslut blir det så mycket att man kan bli helt velig och glömmer bort sin egen grund - sin egen stil. Och det vill man ju absolut inte!

Nåja - det var ett sidospår...

Om ni föjlt bloggen ett tag så minns ni kanske det här golvet som ligger i ett rum på ett ljuvligt B&B som heter Il Sole Blu i Trapani på Sicilien. Ni kan tro att jag gick igång på det här golvet!

I tidningen var det tips om ett företag som heter Stiltje. Klicka på Franska Cementgolv i menyn.

De gör också fina golv:

Eftersom man kan specielbeställa så kan de säkert återskapa det som vi såg i Italien. Smakar det så kostar det - men vilket drömgolv!


Av Alma - 7 oktober 2008 17:19

Det snurrar runt i huvudet av alla nya namn och ansikten och allt annat som hon hann med att visa mig idag. Det är mycket.

Jag jobbar numera på Kalmar Vatten AB! Alltså som laboratorieassistent på reningsverket här i Kalmar. Samma analyser som på Eurofins men lugnare tempo, bättre lokaler och allmänt bättre tycker jag. Förutom S såklart som jag jobbade med på Eurofins - hon kommer ju inte att vara där...


 Arbetstiderna är 7 - 15:30 så det är en omställning från att jag har jobbat 10 - 18 i 6 månader! Det kändes i morse kan jag tala om...

Å andra sidan har jag promenerat hem, lämnat in min cykel på rep. varit hos akvarieaffären och varit på ICA. Är nu hemma sen en stund - har gjort en kopp te och en macka och kl är bara halv 6 - Fantastiskt! Nu ska jag slå mig ned en stund innan jag lagar middag. Over and out!

Av Alma - 6 oktober 2008 09:39

Jag är redan uppe och igång för nu blir det äntligen lite fart i mitt liv! Kände på mig att de skulle ringa tidigt så jag fick dra mig upp. Väntade ju på besked om jobbet efter intervjun jag var på i tisdags. Och jag fick jobbet! Hurra!!!

Jag berättar mer senare för de har inte gått ut officiellt ännu så jag vill inte ropa ut det här ännu vad för jobb det är. Det är bra, nära bostaden och helt okej lön så jag är väldigt nöjd. Börjar imorgon!

Idag ska jag fira genom att ta hand om lägenheten lite för det kan ju bli lite försummat då man just går från ledig till heltid, hehe. Sen kommer vi förhoppningsvis in i rutinerna igen. Lunchlåde-rutiner också vore bra...

 Ska bli väldigt skönt med en fast punkt i livet igen och att kunna börja spara lite pengar.

Av Alma - 5 oktober 2008 20:22

Vi var på Antik- och samlarmässa igår här i Kalmar. Det fanns mycket kul att fnissa åt och massa fint att dregla över. Allt noga utvalt av antikhandlare så priserna var ju därefter och allt var i fint skick. Det var dock rum för lite prutning  (som Olof är den som gillar av oss två). Vi fick hem dessa glass-skålar i ljust lila glas, 6 st för 300kr. Säljaren var ganska säker på att de kommer från något mindre glasbruk här i trakten, kanske Hovmantorp. (Update: Fick det precis bekräftat på en sida som heter AntikPrat... Hovmantorp Nya Glasbruk!)

Så nyss blev det söndagsfika i stor stil! Äppelkaka med vaniljvisp:


Olof jobbar så han får väl ta sitt lite senare... Han fyndade en grön glasflaska med 4 snapsglas till. Får visa dem en annan gång.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7 8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards