Alla inlägg under juli 2008

Av Alma - 14 juli 2008 21:37

Vi kom precis hem ifrån en kvällscykeltur ner mot Stensö där vi också tog en runda minigolf. Jag var så där härligt trött och avslappnad - ni vet när man lyckas att inte tänka för mycket - så det gick bra för mig trots att vi inte spelat på flera år. Fast jag misstänker att det var en ganska lätt runda. Efteråt köpte vi klassiskt minigolfgodis i form av sura S och salta patroner. En liten kille stod uppe i hopptornet på 5m och skulle hoppa, han klättrade ned och upp igen, tvekade, vi hann aldrig se honom våga. Kanske han gör det imorgon...


Nu blir det en kopp te och fortsatt fundering kring en investering vi överväger vad gäller vårt akvarium. Imorgon är det jobb igen, här i Kalmar tilsammans med M så det blir trevligt.

Av Alma - 13 juli 2008 20:37

Idag har vi hunnit med mycket. Dagen började med ett uppfriskande dopp och efter frukost var det städning som gällde eftersom vi lämnade över stugorna. Det var inte så himla skitigt så det gick smärtfritt. Vi hann också med att tvätta bilen, dammsuga ur den ordentligt och sen packa oss in till stan igen. lasta ur bilen - jag duschade och Olof började vaxa bilen. Jag assisterade honom sedan för annars skulle det ju aldrig bli middag. Ändå hann vi bara med halva bilen. Wax on wax off - mycket jobbigt. Godnatt Mr Miyagi - vi fortsätter imorgon.

Middagen bestod av köpemat och vi cyklade till "vår" karpdamm där vi haft picknick förut. Nu var det var några andra som hade haft det där...

Vi åt med god aptit! Karparna åt inte med så god aptit som de brukar, kanske var de skrämda av de som varit där. Naturligtvis kunde vi inte lämna stället som vi fann det (annars är det ju det man brukar göra!). Vi hittade i vattnet 7 ölflaskor i glas, 4 ölburkar, 2 systemetpåsar och en icakasse samt plastomslag till diverse mat. Bredvid fanns engångsgrill och plastburkar från potatissallad mm.

För mig är det fullständigt obegripligt hur man kan dumpa allt sitt picknickskräp när man har grillat färdigt - riktigt stillöst! Olof är en hjälte som fiskade upp allting ur dammen - jag hade inte fixat det själv.


Av Alma - 12 juli 2008 16:58

Nu har semestertiderna verkligen dragit igång. Alla vill ha ledigt samtidigt och vara på samma plats och trängas, köa och klaga lite grann. Jag har jobbat i Borgholm idag och 4 timmar var alldeles lagom. Jag kommer dock att vara där uppe mycket den närmsta månaden så jag lär vänja mig. Det är en viktigt period för alla näringsidkare här i trakten och jag ingår ju i den arbetsskaran numera. Så vi kör på för fullt och börjar gå dubbelt i butikerna nästa vecka!

Jag har hunnit hem och käkat varm smörgås med kaffelatte på balkongen och hann precis äta upp och läsa ut Barometern innan det kom en skur. Imorse gjorde jag en intressant kaffegrej... jag glömde sätta en kopp under espressomaskinen. På det viset fick bänken mitt morgonkaffe och inte jag... hmm. Klantigt! Sen hann jag inte göra nytt eftersom jag fick torka istället.

Olof vill hämta ut mig till stugan så han kommer snart. Det är slut på vår period där imorgon och den andra familjen tar över. Sen kan vi vara där först i september igen. Så det är väl rimligt att passa på att vara där. Blir eb löptur i skogsspåret, kanske ett dopp och sen sticka på min tröja framför utsikten. Sämre lördagkväll kan man faktiskt ha! Jag hoppas ni får det minst lika bra! Hej så länge.

Av Alma - 11 juli 2008 18:28

Här kommer en bild på den andra ullsjalen i grönt och gråvitt. Stickade med stickor nr 10 istället för nr 7 så den blev lite större och luftigare. Jag tänkte också på att maska av riktigt riktigt löst så att ytterkanten inte är ett dugg stum - på regnbågssjalen blev det en liten aning oelastiskt även om det går fint att använda den. Man lär sig av sina misstag.

 

Jag har haft ett gäng kaktusar som jag har försummat i flera år. De har behövt ny jord och lite mer plats för rötterna. Eftersom de inte har varit på gång att dö så har jag skjutit upp omplanteringen för länge. De har därför vuxit helt snett och lite förkrympt. Nu låg beslutet mellan att slänga ut dem eller ge dem en chans till. Jag är ett fan av andra chanser vad gäller det mesta så de små rackarna fick fin ny kaktusjord och en ny kruka att stå tillsammans i.

Till saken hör att 4 av de 5 fick jag av min mormor för snart 10 år sedan och hon hade köpt dem åt mig på Lanzarote. Då var de kaktusbebisar i pyttesmå krukor. (Jag hade en kaktusperiod som varade ett tag - jag hade massor av olika.) Den 5:e fick jag av min tidigare pojkväns mamma och den har överlevt en hel del bl a blivit helt kapad och rotad på nytt. Så de är små fighters jag har i min kruka så de förtjänade en andra chans...

Av Alma - 11 juli 2008 15:21

Min pappa, som just nu semestrar i Grekland en vecka, har nåtts av ett rykte nämligen att jag skulle vara gravid! Han kände sig tvungen att fråga mig om det var sant eftersom han kände att källan var "säker".

Naturligtvis är mina föräldrar de första som skulle få veta om jag nu hade något att berätta, jag skulle inte vilja att pappa nåddes av ett sådant besked via någon annan.


Nu är det absolut inte sant, jag har inte pratat med någon människa om ämnet barn överhuvudtaget och heller inte träffat någon (förutom mina syskon) som regelbundet pratar med min pappa på väldigt länge (och har man träffat mig ser man att jag inte är rund om magen...). Den slutsats jag drar är att detta rykte har löst baserats på den bild jag för tillfället har som presentationsbild här på bloggen, alltså den här bilden:

Kvällsljuset och koftans Empire-skärning gör att min mage ser lite rundad ut. Om man nu spekulerar - vilket känns mycket barnsligt - så borde man väl ändå fråga mig om det är sant innan man går till min pappa och hävdar att det är så fallet. Jag blir mer upprörd ju mer jag tänker på det så jag kommer att släppa det nu! Men jag betackar mig såna fasoner...

Av Alma - 8 juli 2008 21:59

Är det en portmonnä, ett fodral för små fotografier, ett etui för resekortleken, en tamponggömma eller en kuvertväska för dockor?

Ibland så skapar mina händer mer eller mindre utan mitt huvud. Då blir det i allmänhet en av var färg/modell för händerna är strax sugna på nya färger och nya stygn. Dessa små ullväskor är ca 10 * 10 cm stora och kommer läggas upp på Lasting Crafts när jag hinner.

Frågan är om världen har någon nytta av dem... Kommentarer om galenskapandet tas tacksamt emot, hihi.

Av Alma - 7 juli 2008 22:28

http://www.folkbladet.nu/?p=112639#comment-72272


Hon heter Clara och hon är himla vettig, läs gärna hennes inlägg "Jag tror inte på billiga kläder" och kika runt på hennes blogg lite mer om du har tid. Vad du däremot inte behöver göra är att följa länken till Cafés intervju med Sofi farnman...


Godnatt på er nu, sov sött!

Av Alma - 7 juli 2008 21:29

Just nu är jag väldigt förtjust i matt grönt, jag har en kavaj som jag använder jättemycket som jag har fått av en faster, ett par byxor som jag har kortat till shorts som jag har övertagit efter syrran, en liten väst från mammas 70-tals garderob och ett nytt råsiden linne från Ullcentrum som jag fick då jag jobbade där förra veckan. Det blir att jag kombinerar ett av de plaggen med svart lin eller jeans och något färgglatt och så är jag klädd och redo.

Extra fint är det med rött till - det blir denna veckans färger tror jag!!! Ny kofta i mjukaste rayon som jag fyndade på Calmare Outlet (ja de stavar det så) av märket Hillevi of Sweden - nytt för mig men gulligt namn och fina kläder.

Jag matchar den med fina röda tånaglar i sandalerna och den brosch av tenn i form av ett löv som jag fick för en guldpeng på en loppis häromveckan. Enligt damen som sålde den är den gjord lokalt på 60-talet av Rune Tennesmed, som fortfarande är verksam i Kalmar. Är det risk för blåst och skurar, som idag, så slänger jag väl på regnbågssjalen också :)

Nu när jag tänker efter så har jag en volangkjol i det gröna också - får leta fram den och lufta den lite... och så gjorde jag en till ullsjal i samma mönster som regnbågssjalen fast i Summer Green, samma gröna nyans med grått och vitt till - hur kunde jag glömma den? Som ni ser - klart besatt av grönt, hur ska detta gå!

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4
5
6
7 8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards