Alla inlägg under maj 2008

Av Alma - 12 maj 2008 22:41

...i syjuntan är så himla härliga!! Ikväll har vi haft avskedsjunta för en medlem som fått ett bra jobb på annan ort och kommer att flytta dit omgående. Det kommer att bli tomt efter henne men vi andra pysslar vidare och kanske kan värva några att fylla luckorna som bildats undet året. Vi hade finbesök av den yngsta medlemmen just nu, en liten 3 veckors sötnos. Cyklade hem i den iskalla vinden (igår badade jag, vädret svängde fort!) mätt på kladdkaka och spänd på att prova min nya baddräkt som kom till paketutlämningen idag. Men här hemma är det full fart på x-boxen med hockeyspelet så jag har inte kommit så långt ännu. Det ser mycket lovande ut dock! Återkommer med passformsrecention :)

Annars har det varit en lite splittrad men rolig dag. Sov dåligt inatt och har varit ganska fnissig, trött och okoncentrerad. Var på UC för att designa lite mera och M var lika trött hon... men trots detta lyckades vi åstadkomma några plagg som kändes väldigt vettiga, får se om de känns lika bra imorgon, hahaha!

Fin bild:

 

Godnatt på er mina vänner!

Av Alma - 12 maj 2008 22:39

På att det är försommar - mina tånaglar är målade (jag har gått barfota i sandaler) och jag har BADAT (eller mer doppat kanske, men faktiskt 2 ggr).


Av Alma - 10 maj 2008 18:33

Ska fixa lite middag nu och har lite egentid ikväll som uppskattas! Olof jobbar och blir sen men ska dessutom till sommarhuset till sin familj som anlänt idag. Jag ansluter nog till dem imorgon, förhoppningsvis blir det premiärdopp - hurra! För så varmt det var idag - är det bara nästan så varmt även imorgon så ska jag nog komma i vattnet :) Måste hinna med att göra lite halsband också men lite ikväll och lite imornkväll ska nog göra susen! Ha en fortsatt trevlig helg...

Av Alma - 10 maj 2008 18:24

Jag är tydligen storasyster från Förnuft och känsla! Passar himla bra tycker jag :) Är den typiska omhändertagande hönsmammiga storasyrran, lite lagom naiv och förnuftig!

I am Elinor Dashwood!
Av Alma - 10 maj 2008 15:28

Hittade en gammal träljusstake på second handen igår! De ser för trista ut när de är i sin naturliga furufärg... men jag har alltid gillat dessa modeller för hur ljusstakens armar och ben påminner om larver med sina segment - organiska former tycker jag om! Min första tanke var att ta vit färg men efter diskussion med mina söta jobbtjejer (jag stannade förbi där och blev kvar i 2 timmar, bl a stylade vi en annonsfotografering till Kalmarposten) så kom vi fram till att svart var rätt väg att gå. Om jag ångrar mig kan den ju alltid bli julröd och bli en jultradition såsmåningom - det är många som använder dem på det viset. Kul tidsfördriv för en guldpeng iallafall, plus färg...

Såhär fint kunde vi duka och äta Olofs egenfångade lax som kom tillbaka från rökeriet igår! Olof har blivit väldigt solbrun av att vara 2 dagar på en trollingbåt :)

Av Alma - 7 maj 2008 21:32

Idag har jag verkligen inte haft mycket att klaga på! Det har varit lika skönt som igår, då jag gick barfota i sandalerna för första gången i år, och jag har suttit hela eftermiddagen på min balkong med mina handarbeten. Bara gått in för kaffe, vatten och toabesök. Men även den allra bästa av dagar har små fläckar...


1. Olof glömde sin mobil hemma idag och han är en väldigt populär man - det ringer ofta och den ligger och vibrerar med sin syrsesignal. Har bara hört den då jag varit inomhus men ändå. Ville inte stänga av den för att han skulle kunna se vad han har missat - kan vara viktigt för jobbet. Svarade en gång då jag kände igen namnet och förklarade läget.

2. Förutom det har han irriterat mig genom att stjäla med sig HELA min banankaka som jag bakade igår! Jag sa att han kunde få med sig en del av den på sin fiskeutflykt. Han gick upp galet tidigt idag och var väl för lat för att dela på den och tog med sig alltihop istället. Jag skulle ta med 2 stora bitar och gå och fika med en gammal jobbkompis imorgon - får ställa mig att baka nåt annat.

3. Har tvättat några virkade ullgrejer i maskin för att tova dem. Det är som ett lotteri varje gång verkligen. Blir jättebra eller blir mindre bra - idag det senare!


Nu ska jag ta en kopp rooibos te iallafall! Ingen irritation kring det - tvärtom!

Av Alma - 6 maj 2008 14:17

Även om jag ska jobba jättemycket i sommar så hoppas jag på många kvällsdopp och söndagar i Kalmarsundsparken eller sommarstugan. Förra året blev rekordtrist ur badsynpunkt med endast 4 dopp. Jag ska tiodubbla det i år och iförd min nya baddräkt jag beställt från H&M:

 

Bilden är himla dålig kvalite men håll till godo - ni ser tillräckligt. Den kommer hem till mig i nästa vecka men jag kommer inte posera i den ännu på ett tag, jag är blek som ett spöke ;)

En baddräkt har jag inte haft på flera år och det går ju knappt att hitta en i butikerna (som inte är en sportbaddräkt alltså), det är bara fullt av bikinis.


Nu ska jag till bibblan och låna en ny bok, förbi jobbet och hämta en härva garn, sen ska jag börja provsticka för att översätta mönster från danska.

Av Alma - 5 maj 2008 11:28

Vi besökte Borgholm en sväng innan syrran kom med bussen på fredagen. Där uppe var det iallafall uppehåll som tur var och vi gick lite i stan och åt lunch - det var kroppkakans dag faktiskt men det är inte min grej (det finns men det är makalöst jobbigt att jaga tag i vegetariska kroppkakor). Vi råkade av en slump på Atelje Handkraft på Trädgårdsgatan. Jag har hört talas om dem förut, de ställer ut sina alster i trädgården också, djur och annat bisarrt - väldigt roligt och charmigt. Sånt får mig att vilja ha en trädgård!

Fast dessa hade jag inte haft:

Mycket hellre något sånt här:

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13
14
15
16 17
18
19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards