Direktlänk till inlägg 18 april 2007
..är inte idag, jag vet, men det blev det för mig, hihi!!
Det är ett projekt jag försöker mig på ungefär 1-2 ggr om året. Egentligen har jag kasst med tålamod för pannkakor och våfflor, jag vill alltid vända/kolla för tidigt. Och våfflor blir inte frasiga om de inte blir gräddade nog...
Här är mitt recept på mat-våfflor med spenat. För dig som inte vill äta godisvåfflor med sylt och glass så passar dessa med lite rökt lax, annan rökt fisk eller riven morot och svarta bönor. Till samtliga alternativ även gräddfil och kanske hackad rödlök och färska örter!
8-10 st våfflor
2 dl vetemjöl
2 dl potatismjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
4 dl mjölk
2 ägg
1 dl flytande margarin eller smör
200 gram hackad fryst spenat (men tinad =)
Vispa ihop allting i en bunke. Hetta upp ditt järn och grädda till gyllenbruna. Kanske smörj första laggen om du inte har ett teflonjärn... Till mitt våffeljärn var 1 dl smet bra men pröva dig fram, smeten sväller upp en hel del! Smaklig våffla!
Jag har en liten sida där jag visar upp mitt handarbete och deltar i en cyber-syjunta. Den som är road av det är välkommen in dit: http://sondagspyssel.blogspot.com ...
Det funkar inte att blogga för mig just nu... Jag vill gärna fortsätta egentligen, för de få läsare jag har, släkt och vänner som kollar in vad vi gör. Men heltidsjobb och livet med Iris vill annorlunda. Lilla blomman har inte så stort sömnbehov, hon...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 |
5 | 6 |
7 |
8 | |||
9 |
10 | 11 |
12 | 13 | 14 |
15 |
|||
16 |
17 | 18 | 19 |
20 | 21 |
22 |
|||
23 |
24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 |
|||
30 |
|||||||||
|