Alla inlägg under augusti 2008

Av Alma - 5 augusti 2008 19:05

Vilken storm det var i natt! Vad trygg man känner sig när man väl litar på att ens hus håller, då kan man somna till tjuten av vind och regn. Först när det kom var vi lite oroliga dock efter att ett fönster blåste upp med en smäll, men det var inte ordentligt stängt. Sen var det inga problem.

Sov länge idag som var min lediga dag. Sen har jag varit kreativ på lite olika sätt och skapat bra ideér både till mig och till jobbet. Var på stan i blåsten, slank in och fikade med M - alltid trevligt - och hittade sen precis en sån tröja med farfarsknäppning som jag letat efter länge nu - på halva priset. Från märket med det roliga namnet HunkyDory, bara en sån sak! Olof är och tränar så det faller väl på min lott att laga lite mat: som vanligt. Får bli något enkelt. Så mycket ideér och så lite tid: som vanligt!

Av Alma - 2 augusti 2008 14:33

Efter att ha missat en hel veckas härligt solsken och badtillfällen - främst då förra helgen som gick bort i förkylningsdimmorna- så hade jag hoppats på att utnyttja eftermiddagen idag på en strand nära oss. Naturligtvis regnar det! Det är inte meningen att jag ska få någon badsommar i år heller. Igår kväll grillade vi och satt ute och åt och det var en underbar kväll så det är lite plåster på såren iallafall. Får se vad jag gör av eftermiddagen nu, får hitta på något annat.

Ett litet filmtips också: Last king of Scotland om Idi Amin i Uganda på 70-talet, som jag har velat se sen den kom, fick jag tillfälle att se efter maten igår. Den var mycket bra, jag gillar Forest Whitaker jättemycket och även James McAvoy som också var med i Försoningen. Se också gärna Whitaker i Ghost Dog som en svart samuraj i ett modernt New York, den gick på TV häromkvällen - den är riktigt riktigt bra!

Av Alma - 1 augusti 2008 18:35

Idag sålde jag en liten linskjorta stl 104 och en alpackaulltröja stl 2 år. Det var extra roligt för kunden blev lyrisk när hon såg dem och tvekade inte en enda sekund! Annars tycker många att de inte ska lägga så mycket pengar på något barnet snabbt växer ur. Dessa kläder håller dock för kanske 3 barn, dessutom får barnet en skönare klädupplevelse av naturmaterial. Visst borde vi genast börja tänka mer på kvaliteten, kan någon bära detta plagget efter jag har tröttnat / vuxit ur / vuxit ifrån och också samtidigt göra en insats för miljön och framtida barn som ska leva här?

Jag är riktigt sugen på att ordna en klädbytarkväll med lite vänner och deras bekanta. Ta med det som man inte längre använder men som är felfritt och fint och så byter man runt och alla får en ny garderob! Det som ingen vill ta över ges till en secondhandbutik och så har man också en ursäkt att dricka lite rödvin och äta ost och kex... Det blir nog inte nu i augusti men kanske förhoppningsvis under hösten.


Appropå barnkläder så kom jag då ihåg att jag inte har visat upp min härliga bild:

Den gröna ulltröjan har nu skickats iväg till lillkillen som ska ha den. Jag drog ut på det för att jag tyckte att den hängde så fint där, dessutom är det inte dags att bära den ännu - men nu är den skickad...

Boken är Olofs lilla dröm från barnet i honom, att bygga en trädkoja, en riktigt fin och stabil sådan som man kan övernatta i på sommaren och fika i på vintern. Kanske för alltid förblir en dröm men man vet aldrig - vi ska bara hitta ett bra träd på en lämplig tomt :)

Dockan är min Sinna-ninna som jag har haft sen innan jag har minnen. Mamma har sytt! Hon har mössa för hon har väldigt lite hår. Jag ville börja leka innan hon var färdig och släppte henne inte efter det så mamma kunde aldrig göra klart håret.


Ikväll blir det grillning i trädgården. Olof ringde nyss och sa att han har fångat en 10 kilos lax idag, han kommer strax hem med allting som behövs. Vilken middagsservice (fast igår fick jag ingen alls så det är väl inte mer än rätt hehe).

Ovido - Quiz & Flashcards