Alla inlägg under augusti 2009

Av Alma - 21 augusti 2009 19:28

Kollar igenom lite gamla fotografier jag fått tillgång till på nytt. Olof har haft många bilder endast i sin dator och har äntligen fört över dem till vår extra hårddisk vi har i nätverket.

Vi har bott i lägenheten här i Kalmar i 3 år nu! Det glömde vi bort att uppmärksamma i början av augusti. Hittade denna mysiga bild från den första frukosten på vår balkong:


Tänk att vi inte visste då att vi skulle trivas så bra här - allt var nytt och lite läskigt. Vi hade varandra. Nu är Olof borta 10 dagar men om jag vill umgås eller om jag behöver hjälp med något kan jag bara ringa en av alla fina människor vi har lärt känna här!


Ikväll är det bara Grodd och jag framför TV iallafall. Vi har köpt Ben&Jerrys  Mangosorbet och även om höjdhoppsfinalen är uppskjuten och det bara regnar i Berlin så är det åtminstone Trädgårdsfredag lite senare...


Av Alma - 21 augusti 2009 13:14

Här kommer ett tips på helgaktivitet för er som har turen att bo i Stockholm!

Just denna helgen kan ni gå på en spännande matmässa som heter Smaklust!

Klicka på namnet så kommer ni till hemsidan. Det kallas en "Upplevelsemässa om svenskt mathantverk" och jag tycker det låter jättekul. Hade gärna gått dit om jag haft möjligheten.

Öppet Fre och Lör 10-21 och Sön 10-16 i Drakenbergsparken vid Hornstull och det är ingen entréavgift!


Av Alma - 16 augusti 2009 14:50

Det handlar om baby- och barnkläder. Ekologiska sådana från Blingo som inte hört talas om tidigare. Ska bli trevligt iallafall även om jag inte faller för att handla något. Det blir fika och umgås och jag kommer att bli utsatt för en massa bebisar i olika åldrar samt säkert någon annan bebimage förutom min egen. Det är nog nyttigt för mig.

Jag har aldrig kallat mig själv "barnkär" på det sättet. Inte kastat mig över andras bebisar och velat hålla i dem. Jag har dock inga tvivel om att jag kommer att älska att hålla i min lilla Grodd om 9 veckor!


Igår hade jag mycket aktivitet och Grodden och jag myste och tittade på friidrott och tog igen oss rejält efter en natt av störd sömn. Grannens son hade både för- och efterfest samt att Olof var på fest på jobbet och kom hem kl 04.

Idag har jag istället en "sovgrodd" där inne. Det är sån skillnad på dagarna att jag nästan blir orolig... men till sist så rör den sig en aning :)



Av Alma - 13 augusti 2009 19:21

Mogna bananer är till och med oumbärligt när man vill baka banankaka. Annars blir det inte tillräckligt saftigt. Vi köper alltid bruna bananer till billigt pris då vi ser det. Det blir god banankaka, smoothies och så fryser jag bitar av banan som jag gör glass på senare. Det vet ni kanske inte men mixar man frysta bananbitar med valfri smaksättning (kakao och en skvätt mjölk eller hallon eller nåt annat) så blir det krämig "glass".


Idag blev det kaka och den blev mycket lyckad och jag har kurat inne medan åska och hagelskur har härjat utanför. Det drog förbi ganska snabbt iallafall.

Stickar på en rund ullfilt till min lilla Grodd därinne. Underbart garn från Lilla Lamm med absolut kemikaliefri ull från Värmlandsfår. Kanske lite för stickig för att ha med direkt till BB men blir kanon i vinter! Får se hur mycket mjukare det blir av blötläggning efter jag stickat klart. Ska hinna med en liten mössa också i mjuk silke-angora blandning. Strax kommer stickningen fram och TV på, ska titta på Sommar med Ernst. Olof är nämligen inte hemma ännu. Men han kommer om ett tag för han vet att det finns banankaka och det missar han inte :)

Av Alma - 12 augusti 2009 07:13

Ja, här händer tyvärr inte så mycket. Dagarna går snabbt förbi med jobb, matlagning och planering av föräldraledigheten och annat babyrelaterat. Trist men så är det just nu. Jag får ta igen det de 2 första veckorna i oktober då jag kommer gå hemma med semester och vänta på Grodden.

Magen växer som den ska och jag har fått upp järnet något (114 - hurra!) efter att ha bytt tabletter så BM var nöjd igår.

Vi har beställt ett abbonemang på bilbarnstol från Försäkringsbolaget If. Det känndes prisvärt och smidigt. Alltid bättre att betala lite hela tiden än att få tunga utgiftsposter när man minst räknar med det.

Snart är det dags att bestämma oss för vilket startpaket med tygblöjor vi ska beställa från Imse-Vimse! På hemmaplan ska vi iallafall köra med det. När vi är iväg är det nog ganska smidigt med engångs. Absolut värt att pröva det - både för miljön och ekonomin!

Nedräkningen fortsätter... skriver när jag kommer ihåg :)

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards