Direktlänk till inlägg 19 maj 2009
Det här är ett gudomligt recept som varit favorit sedan i december då Olof lagade det till mig på min födelsedag. Han hittade det på DN´s hemsida vill jag minnas. Det går utmärkt att dubbla såsen med då bli koktiden 15-25 minuter.
Jag har tyvärr ingen bild.
Aubergine- och fårostpasta
2 port.
30 - 40 min
Ingredienser:
200g pasta av penne-typ eller tagliatelle
1 liten aubergine
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
10-15 urkärnade grovhackade svarta oliver
1 1/2 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
3 msk tomatpuré
1-2 tsk oregano
salt och peppar efter smak
50 g tärnad fetaost
Koka pastan enligt förpackningen.
Tärna aubergine fint, hacka lök och vitlök. Stek lök och aubergine i olja i rymlig panna. Lägg i oliver och smula över buljongtärning. Häll över vattnet. Tillsätt tomat och oregano. Låt småkoka i 10-15 minuter - vattnet ska nästan helt koka in. Smaka av med peppar och försiktigt med salt (osten är ju ganska salt!).
Blanda den nykokta pastan med auberginesåsen och osten i en värmd skål (häll förslagsvis pastavattnet i skålen och låt stå någon minut).
Servera genast!
Jag har en liten sida där jag visar upp mitt handarbete och deltar i en cyber-syjunta. Den som är road av det är välkommen in dit: http://sondagspyssel.blogspot.com ...
Det funkar inte att blogga för mig just nu... Jag vill gärna fortsätta egentligen, för de få läsare jag har, släkt och vänner som kollar in vad vi gör. Men heltidsjobb och livet med Iris vill annorlunda. Lilla blomman har inte så stort sömnbehov, hon...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | |||||||
4 |
5 | 6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
|||
11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 | 30 |
31 |
|||
|