Alla inlägg under mars 2010

Av Alma - 8 mars 2010 11:12

Inatt drömde jag en konstig dröm där jag mötte en bekant på stan som bar sin dotter i ett babyskydd. "Ja hon fyller snart 5 år nu" sade vännen. "Men Iris är ju större och hon är bara 4 månader...." utbrast jag.

I mitt undermedvetna tycker jag tydligen att Iris är på tok för stor :)


Visst önskar jag ibland att hon vägde lite mindre, för jag blir trött i armarna, men jag älskar varje liten valk på hennes lår och de tjocka kinderna och fettdepån i nacken! Hon är en välmående och lång bebis med hull och jag är tacksam att amningen fungerar så bra. Hon brås ju så tydligt på sin far och där ingår väl att vara bra mycket större än genomsnittet...


Just nu sover hon i bärsjalen - har inte hjärta att lägga ned henne som jag brukar när hon somnat. Det är mysigt att höra hennes andetag mot mitt bröst.

  

Av Alma - 5 mars 2010 12:10

Förra helgen fixade vi till dotterns lilla hörna av sovrummet. Så flyttade vi sängen hennes dit och det gick bra. Första natten sov hon inte där för efter IKEA besöket behövde hon somna hos mig. Sedan har det fungerat bra. Det är lite svalare vid fönstret men med varmt täcke så sover Iris gott där. 

   Den nya "element-döljaren" är ett fantasityg från IKEA med undervattenstema - krabbor och tång och snäckor! Är lite inspirerad av Lilla sjöjungfrun och sången "Havet är djupt". Perfekt för dottern till en marinbiolog :)

Vi köpte också den blå "ryssjan" som man kan förvara leksaker i. Den gick utmärkt att hänga galgar på också - i väntan på vårvärme och lite tillväxt på flickan. 


Julstjärnan är ännu uppe men det beror bara på att Iris älskar den. Dessutom perfekt att sjunga Blinka lilla stjärna till den. Den ska ner strax och tänkte sy lite fina vimplar att hänga upp istället. Lite fina bilder ska också upp och mobilen med segelbåtar såklart. Har aldrig skrutit med att vara snabbast i stan - är glad att vi kom så här långt förra helgen :)


Diggar den här så länge:

Av Alma - 4 mars 2010 13:54

Igår kväll var Iris med mig på syjunta ute på Kläckeberga lantcafé som var hur mysigt som helst och där jag åt en fullkomligt underbar chokladtårta. Den fick mig att längta efter att ugnen fungerar igen (undervärmen våran är trasig) så att jag kan baka mormor Ingrids chokladtårta. 

Sidospår åsido så hade jag hoppats virka lite med Iris i bärsjalen på magen sovandes (hoppas kan man ju). Det blev inte riktigt så när hon inte kunde komma till ro riktigt. I gengäld somnade hon för natten redan kl 21:10 så jag hann iallafall börja på virkningen...

Det ska bli en mjuk boll som vi kan rulla till varandra när hon snart kan sitta själv!

   2 rutor gjorda och 10 kvar :)

Av Alma - 4 mars 2010 13:43

Iris har ju vuxit en del sedan 27 november då hon lekte babygym första gången

Det var nog sista gången hon hade de här byxorna i lördags:

  

   Lite skillnad i aktivitetsnivån också. Då låg hon bara och tittade, nu är det "hands on" allting! 

Av Alma - 2 mars 2010 15:50

En liten bild på Iris!

 

Hon gillar böcker - att tugga på dem :)


Nu ska vi på te-bjudning med mina fd arbetskamrater. Vi försöker ses någon gång om året allihop tillsammans.

Av Alma - 1 mars 2010 11:45

Var på visning av Blingo-kläder igår. Fina färgglada unisexkläder för barn och baby! Det är ganska dyra kläder men kvaliteten är fin. När Iris var en liten Grodden i magen i augusti var jag på en visning. Då köpte jag en mysig liten sovpåse hon sov i första tiden. Hann tvätta den många gånger de 4 veckor hon hade den och det syntes inte! Då tyckte jag det var svårt att köpa kläder - visste inget om storlekar eller passformer och babyns behov. Det är lite bättre nu fast fortfarande svårt ibland. Jag har dock blivit bra på att se om en body kommer passa Iris fina kraftiga lår och om en tygblöja får plats. Än så länge är P.O.P bästa bodys! Hon har ju så goa runda former vår dotter. 

Igår beställde jag mjuka byxor med långa muddar och en singoallatopp med cirkusdjur på (bl a elefanter såklart). Ser framför mig hur Iris kryper på en gräsmatta i sommar utan att trassla in sig i byxbenen.

Nu när hon vänder till mage ligger hon och drar in och spjärnar upp benen men armarna vet hon inte alls hur hon ska använda ännu. Så hon bökar ned huvudet i underlaget och trycker upp rumpan i vädret. Ser väldigt roligt ut. Försöker få henne att träna armarna med "dra-upp-lekar" och annat.

Mina armar blir minsann också tränade för det bästa hon vet är fortfarande att vara i famnen och bli buren runt och titta på lägenheten. På kvällarna om hon ska vaggas lite orkar jag knappt så det är tur att Olof har starka armar :)

Ovido - Quiz & Flashcards