Alla inlägg under januari 2010

Av Alma - 19 januari 2010 15:00

Lilla Iris kämpar med sin snuva och jag snorar ikapp med henne. Koksaltlösning och bröstmjölk i näsan lättar upp det och så får mamma "fånga" snoret innan hon drar in det igen :) Vi har också en näs-sug när det är riktigt täppt.

Hon är pigg  och leker och har inte haft feber (kollar varje blöjbyte) men sover lite mer än vanligt och blir kinkig såklart när näsan bråkar med henne. Min lilla älsklings första förkylning! Skönt att det är så lindrigt för oss båda.


Framstegen hon gör med kroppen just nu är fenomenala. Kolla in det här:

   Jag är så stolt! 

Av Alma - 18 januari 2010 11:06

Efter magsjukan mådde jag alldeles prima i 2 dar. Vi hade middagsgäster på lördagen och allt var toppen. Sen igår på förmiddan blev jag total-knockad av en förkylning. Jag kan inte ens minnas sist jag hade en förkylning så det var ett tag sedan. Iris är snorig och lite tröttare men annars mår hon bra. Det fantastiska är att hon varje gång hon äter får antikroppar av mig mot just den här infektionen så att hon kan klara den lättare! Amma är verkligen en finurlig grej när det fungerar. Har inget fel på aptiten nu så det är igång bra igen.

Tror att jag var mer känslig för förkylningen eftersom jag var lite försvagad av magsjukan. 

Är ledsen för jag missar syjuntan ikväll som drar igång efter juluppehåll. Skulle lämna Iris hemma med Olof och få handarbeta i lugn och ro! Det positiva är att den verkar gå över fort och jag mår bättre redan idag. 

Av Alma - 16 januari 2010 13:18

Inte så långt efter att jag skrev det förra inlägget så blev jag magsjuk hux flux. Vet inte vad jag åt för olämpligt... Tänkte först att det var kräksjukan och blev ganska rädd men det gick över på 6 timmar och efter midnatt åt jag en skiva vitt bröd. Jag blev dock väldigt utmattad av att inte äta middag och kvällssmörgås den dagen och det har hängt med ett par dagar.

Nu är allt prima iallafall!


Igår hade jag fint besök från Skåne av en gammal jobbkompis med sin 2-åring och en till som ska komma ut om 6 veckor! Härligt att sitta och prata ett par timmar. Vi har inte barnsäkrat lägenheten ännu även om vi har börjat tänka på det. Iris ligger ju fortfarande kvar där man lägger henne ;)

Jag vet att det går fort och vi ska börja ta tag i det. Igår tog det ungefär 5 minuter för lille Mio att hitta en av Olofs snusdosor och det var ju inget bra betyg. 

Idag ska vi bjuda det supertrevliga paret från föräldrautbildningen på middag. Olof är ute och fiskar med killen och snart kommer tjejen och bebben hit till mig och Iris. Senare lagar vi mat tillsammans allihopa! Har vi tur med våra bebisar så kan vi tajma en liten promenad innan grabbarna kommer tillbaka. 

Vilken härlig helg :)

Av Alma - 13 januari 2010 14:15

jag har faktiskt dåligt samvete att jag inte varit här så mycket efter nyår. Kombination av trötthet, oinspiration och dålig tajming. Kan absolut inte skylla på Iris. Hon sover så att jag får lite datortid varje dag! Vad jag sen gör av den tiden är upp till mig. Det har varit roligt med Facebook ett par dar då lite gamla vänner dyker upp. Det är spännande att se vad de har gjort av de senaste 8-10 åren. Har också kollat på de bilder vi har tagit på Iris hittills och ska göra i ordning ett fotoalbum åt henne småningom. Det är ju lite pyssel att välja ut och sen att framkalla och klistra in. Kärt besvär såklart. 

Just nu sover hon bredvid mig. Hon var på min arm men jag lade ned henne nyss och hoppas på lycka att hon sover en stund till. Hon vaknade till av brevbäraren för en stund sedan men somnade om! 

Hon drömmer och ligger och gnyr i sömnen och är så obeskrivligt söt. Hon har en vit kofta med röda och rosa hjärtan på som vi köpte förra veckan. Det är ganska svalt i vår lägenhet, särskilt i golvhöjd när hon är i babysittern behöver hon kofta. Hon växer så fort. Tror hon kommer gå över till storlek 68 redan i början av februari. Vi får se, längd tillväxten kan ju plana av lite snart. 

28 januari är det dags för första vaccination och nästa vikt/längd på BVC. Kanske att vi väger henne hemma innan dess på Olofs fiskevåg. Det är så lustigt med amningen att jag tycker det inte finns så mycket i brösten men hon blir ju alltid mätt och nöjd. Hon ökar dock på produktionen lite just nu och då äter jag massor men är ändå konstant sugen. 

Nu ska jag ta en kaffe och se om jag hinner dricka upp det innan lilla ängeln vaknar!

Av Alma - 9 januari 2010 17:50

Den här lördagen har ingen styrsel alls. Jag är seg, trött och allmänt irriterad och svårt att bestämma mig. Dagen rullar ju på framåt ändå och på grund av Iris så går det fort. Vi har badat henne och båda har vi sovit med henne i famnen, dock inte samtidigt... ;)

Nyss avslutat en kopp kaffe och en nybakad chokladmuffin. Olof bestämde vad jag skulle baka, annars hade jag suttit i soffan och varit sugen på fika fortfarande...

Känner mig instängd och längtar till våren så att Iris och jag kommer ut ordentligt. Dumma kyla! Skulle bli lite mildare nu så hoppas på promenad imorn eller måndag.


Vi har funderat på att gå på babysim med Iris. Olof har varit väldigt "på" och tjatat på mig. Det blir ju dock jag som får ta henne och jag har velat och varit tveksam. Det känns lite tidigt och jag är inte så väldigt pepp på att börja med det redan på onsdag. Dessutom vet jag hur ofräscht det kan kännas ibland på badhuset och rent logistikmässigt undrar jag hur jag skulle lyckas. Babyn ska vara utvilad och mätt då kurstimmen börjar.... Iris gör fortfarande olika varje dag känns det som. 

Har läst på lite och om man känner tveksamheter kring detta så ska man vänta lite. Iris är ju liten även om hon viktmässigt är redo för babysimmet redan nu. Tror att jag hoppar på en kurs senare i år istället.


Av Alma - 8 januari 2010 17:29

Den här veckan har rusat fram. Iris har nått fram till utvecklingsteg 2 vid ungefär vecka 8-10. Det betyder att hon har börjat prata jättemycket och ler så fort hon känner igen något. Huvudet hennes har blivit riktigt stadigt och hon får upp det väl när hon är på mage. En kort stund en dock högt lyft! Det är underbart roligt. Hon är också väldigt mammig emellanåt. Hon blir väldigt trött av allt som händer henne och vill inte sova själv. Tack och lov så kan hon fortfarande sova på natten! På dagen så somnar hon ofta hos mig och om jag lägger ned henne så går det max 10 minuter och sen märker hon att jag har lagt ned henne och börjar gråta. Jag lyfter upp henne och hon somnar om... tur jag har bärsjalen :)

Tror iallafall (eller jag hoppas) att jag snart kommer kunna få till en bestämd sovtid under eftermiddagen men vi får se. 

Snart kommer Olof hem och ikväll ska vi ha burgare till middag och lite "fredagsmys". Det gäller att kura inne med det här vädret!

Trevlg helg!

Av Alma - 5 januari 2010 21:39

Har haft en social dag idag Iris och jag. Vi fick fikabesök på förmiddagen som vi sen följde med henne till stan en sväng för ett par ärenden. Efter det så åt vi sushi och jag har därmed ammat Iris på restaurang för första gången. En av tjejerna vid närmsta bordet var höggravid så vi fick inga ilskna blickar iallafall. 

Det var okej kyla när vi gick till stan och vindstilla. På väg hem däremot blåste det upp och började snöa. Iris fick in några snöflingor i vagnen som landade på hennes kinder och hon såg förvånad och sen faktiskt irriterad ut innan jag fick upp skyddet ordentligt. 

Olof kom hem strax efter oss och vi myste ner oss i soffan med kaffe och en gosig och pratsam bebis som sen somnade hos Olof. Tänk vad härligt det är att vara 3 i familjen nu! 

Av Alma - 4 januari 2010 16:34

Iris och jag just nu!!! 

Min dator har ju photobooth, glömmer bort vissa av alla underbara finesser ibland.

Idag har vi varit på BVC och vägt in oss på det nya året... 6215 gr och 59,5 cm.

Fina flickan!!!!!!!!!!


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards