Alla inlägg den 14 februari 2009

Av Alma - 14 februari 2009 12:02

...letar sig in genom mina persienner. De gör snön och kylan betydlgt mer uthärdlig. Jag ska strax promenera till stan för att hjälpa en vän med klänningsbekymmer. Hon ska på stort bröllop i april, är gravid halvvägs och försöker gissa hur magen kommer se ut om 6 veckor. Vi har några olika alternativ; bland annat kan jag sy om en gammal klänning åt henne. Vi får se vad det blir men vi börjar i Bröllopsbutiken där de hyr ut festkläder. Sen blir det det såklart en fika på stan också!

Efter det borde Olof komma hem och så kan vi ladda för middagen ikväll. Vi ska gå till Hanssons krog här i Kalmar. Känt för god mat, vegetariska alternativ och sund inställning till resurser. De avslutar sin julbordsperiod med att servera gratis julbord för att undvika att slänga mat. Det ska bli trevligt att gå dit - premiär för mig! Jag vet att Olof brukar luncha där ibland.


Update:
Appropå mat som slängs!

I Sverige slänger vi över 100 kg mat per person och år som det inte är något fel på! Det är ett fruktansvärt resursslöseri. Stormarknader är givetvis en bov i sammanhanget. Det är praktiskt men lockar folk att köpa på tok för mycket mat. Plus att svenskar är så noijiga kring "bäst före" datumet, luktar det gott, smaka på det, smakar det gott så är det säkert okej att äta. Sunt förnuft kommer man långt med. Det bästa är att inte köpa stora förpackningar om man inte vet alldeles säkert att det kommer att gå åt. Det blir mycket dyrare i längden att bära hem och sen slänga och så betala för att få soporna hämtade...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards