Direktlänk till inlägg 1 januari 2009

Vår nyårsmiddag!

Av Alma - 1 januari 2009 16:47

Vi firade på tu man hand i år min älskade Olof och jag!

Vi hade en riktig champagne och lagade en middag som fick oss att känna oss som mästerkockar och trots detta gick lätt att laga till!

Receptet hittade vi i ett receptblad från COOP, finns också på coop.se

Laxrulader med torskfärs och gräddkokt fänkål 

4 portioner

Ugnstemperatur 175º

tillagningstid 1 timma

Ingredienser:

600 g färsk laxfilé, i tunna skivor

2 krm salt

1 krm vitpeppar

1 zucchini, hyvlad tunt på längden

Fyllning:

½ gul lök, finhackad

1 vitlöksklyfta, finhackad

1 msk smör

200 g torskfilé, i bitar

3 msk grädde

2 tsk potatismjöl

1 msk dill, finhackad 2 krm salt

2 krm vitpeppar

2 msk smält smör

Gräddkokt fänkål:

2 schalottenlökar, finhackade

1 msk smör

1 msk dijonsenap

2 dl fiskbuljong, utspädd, av fond eller tärning

2-3 dl grädde

2 stånd fänkål, i klyftor

1 krm vitpeppar

Servering:

kokt potatis

pressad laxrom, eller löjrom

dill, några kvistar

1 citron, i klyftor

Tillagning:

Tryck till och platta ut laxskivorna med bredsidan på en kniv. Salta och peppra lätt. Lägg på en skiva zucchini.

Fyllning

Fräs lök och vitlök i smör utan att det tar färg. Lägg i en matberedare och mixa lökfräset med torsk, grädde, potatismjöl, dill, salt och kryddor.

Fördela fyllningen på zucchiniskivorna och rulla ihop laxskivorna till rullar. Lägg rullarna tätt i en smord form. Pensla rullarna med smält smör. Täck formen med aluminiumfolie och tillaga i ugn cirka 30 minuter. De sista 10 minuterna utan folie.

Fänkål

Fräs löken mjuk i lite smör, rör ner senap och späd med buljong och grädde. Lägg i fänkålen och koka i cirka 5 minuter, tills såsen kokat ihop till två tredjedelar. Smaka av med peppar. Servera laxrullarna med såsen, pressad kokt potatis, citronklyftor, lite dill och eventuellt lax- eller löjrom.



Vi hade glömt att ta med oss folie men det gick bra att ha dem lågt ned i ugnen i ca 200 grader i 25 minuter utan att det blev det minsta torrt eller bränt - jag var lite lite orolig bara :) Vi hade också sej istället för torsk och det blev utmärkt.

Testa det här om du vill bjuda på något lagom komplicerat som är lättare än det ser ut!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Alma - 11 juli 2011 21:37

Jag har en liten sida där jag visar upp mitt handarbete och deltar i en cyber-syjunta. Den som är road av det är välkommen in dit: http://sondagspyssel.blogspot.com         ...

Av Alma - 29 september 2010 22:15

Det funkar inte att blogga för mig just nu... Jag vill gärna fortsätta egentligen, för de få läsare jag har, släkt och vänner som kollar in vad vi gör. Men heltidsjobb och livet med Iris vill annorlunda. Lilla blomman har inte så stort sömnbehov, hon...

Av Alma - 29 september 2010 22:11


En bild på en toppen kofta som jag stickat till Iris:    Mönstret är Drops och man stickar i dubbelt garn så det är snabbstickat på nr 4 + 4,5. Fick slut på rosa garn - därav den lila halsringningen - men det blev faktiskt väldigt fint att ha de...

Av Alma - 5 september 2010 11:15


Det var runt midsommar som vi bestämde oss för att få till vårt bröllop nu i sommar. Vi har varit förlovade i snart 4 år och vi har börjat planera och sedan lagt det på is ett par gånger under den tiden. Med Iris till världen och massor av annat som ...

Av Alma - 24 augusti 2010 21:21


Vårt bröllop var enkelt och spontant och med ett litet litet gäng familj och fåtal vänner närvarande. Vad vi däremot fick i present var en riktig bröllopsfotografering. En vän till Olof har det som bisyssla och gav oss i present att fotografera all...

Ovido - Quiz & Flashcards