Alla inlägg den 4 januari 2009

Av Alma - 4 januari 2009 19:50

Sjöfartsnytt är skriven av E. Annie Proulx 1993 så det är ingen ny bok.

Det är inte den bok man skulle tro sig bli så uppslukad av och utspelar sig i en miljö man inte borde känna sig så fascinerad av (inte jag iallafall - är inte så himla förtjust i snö och is, eller sjöfart för den delen). Olof läste den före mig och det är inte ofta han rekommenderar mig en bok och han tyckte verkligen att jag skulle läsa den! Man blir indragen i den klumpige Quoyles liv och utmaningar uppe i Newfoundland dit han flyttar med sina döttrar efter att hans fru omkommer i en bilolycka. Den tuffa miljön är påfrestande på människorna där och Quoyles bagage är tungt. En spännande och trevlig bok.


Annars kan du hyra filmen med bl a Julianne Moore och Kevin Spacey, jag såg den för några år sedan och tyckte mycket bra om den. Såhär i efterhand när jag läst boken inser jag att det nog inte är alls lätt att filmatisera den och att de lyckats väldigt bra och har anpassat historien till filmduken på ett stilfullt sätt. Det roliga var att jag när jag började läsa tänkte att jag skulle se Quoyle framför mig som Spacey ,så som man brukar när man har sett filmen först: det är svårt att få boken att skapa ett ansikte när man redan har fått ett. Men det blev inte alls så, personerna byggde upp sig så som det ska vara när man läser en bok.

Av Alma - 4 januari 2009 19:40

Jag har nog haft mitt livs lataste långhelg och det har varit helt underbart! Så slapp har jag varit att jag faktiskt ser fram emot att gå till jobbet imorgon och det säger väl något. Jag ser inte fram emot att gå upp kl 6 och cykla dit men det ska väl gå det också.


Ikväll fick jag veta att jag får besök av kusin med pojkvän på tisdag eftermiddag så jag ryckte upp mig ur soffan och gjorde en timmes insats med städning av badrum och kök och en allmän undanplockning av grejer.

Så får jag nu sjunka tillbaks till soffan, ta upp virkningen igen och ta mig an den sista slappekvällen. En fin start på året - förutom att Olof har varit borta i helgen förståts...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards