Alla inlägg under december 2007

Av Alma - 10 december 2007 21:32

Nu är vi hemma och allt har gått bra, vi har verkligen haft det skönt! Jag ska fixa med bilderna under veckan som kommer och tänker visa några här.


Jag börjar med en bild på golvet i vårt rum på Il Sole Blu B&B. Huset är ett palazzo från 1700-talet och golven i alla rummen är handmålade klinkers från den tiden - fantastiska! På en våning hyr ägarfamiljen Ricevuto ut 4 rum och i resten av huset bor vanliga familjer. Själva bor de någon annanstans.

Vårt B&B låg på Esplanaden Via Fardella som är hårt trafikerad och en mycket LÅNG huvudgata i Trapani. Det var kanon att bo så centralt och kunna observera italienskt vardagsliv från de franska fönstrena eller från kvarterets café under frukosten. Jag återkommer med mer!! Nu ska vi packa upp!

Av Alma - 8 december 2007 18:55

Buona Sera! Jag skulle inte blogga under semestern trodde jag men vi har hittat ett prisvart cafe, dar vi ocksa ater frukosten som ingar i vart B&B, och dar vi surfar tradlost och dricker espresso eller ol! Olof ar dessutom smatt beroende av sitt Internet sa det har blivit ett par ggr! Vi har haft tur med vadret fram tills idag da det kanns att det ar vinter. Blaser och regnar idag... annars kommer saklart mer om Sicilien nar jag kommer hem med bilder och sant!

Ha en trevlig kvall och helg for nu ska vi ga till Pizzerian pa hornet och kopa middagspizza! Ciao!

Av Alma - 2 december 2007 14:58

Det känns bra att ha valt kläder inför resan - alltid kärt besvär - vilken klänning och vilken kjol? Jag gillar ju alla mina kläder men är också mån om att inte packa med mig för mycket. Det värsta jag vet är att komma hem med ett plagg igen rent och oanvänt, och ingen tackar dig för att din väska är jättetung att bära :) Kanske på väg hem isf men inte på väg dit!

Olof har lättare: han slänger ner 2 par jeans och lite t-shirts och något snyggt ombyte och så är det klart!


Vi fick också reda på att våra grannar/hyresvärdar och tillika pålitliga fiskvaktare var på Sicilien för bara en månad sedan. De lånade generöst ut sin reseguide och hade en massa tips om restauranger och dylikt. De hade haft det kanonbra. Så nu är vi riktigt sugna på att komma iväg!


Vi är dock lite oroliga för vårt stora akvarie, det har varit problem med nitrathalterna (tur man jobbar på vattenlab fortfarande!) och ett par fiskar har dött. Efter vattenbyten i omgångar så hoppas vi att det inte händer något allvarligt medans vi är borta. Så får vi ta tag i större åtgärder med filtren när vi kommer hem.


Ha en skön 1:a och 2:a Advent alla för nu kommer jag inte att blogga förrän tidigast den 11:e igen! Kram!

Ovido - Quiz & Flashcards