Alla inlägg den 15 september 2009

Av Alma - 15 september 2009 19:29

Grodden behövde inte alls vändas!

Den har lurat alla barnmorskor som har kännt och klämmt. Men Ultraljudet ljuger inte och huvudet är placerat nedåt precis som det ska. Nu när läkaren har guidat mig till hur bebis ligger är det liksom självklart vad som är vad men tidigare har jag inte varit alls säker. Det som BM-Kajsa trodde var huvudet är fötterna. Den håller ihop dem och trycker utåt och det blir en hård bula... Med facit i hand har den varit rätt vänd under minst 3 veckor om jag bedömer rätt!

Det var ett riktigt härligt besked och jag är så lycklig och så lättad att allt är bra. Vill föda naturligt och risken för planerat snitt känndes inte alls charmigt att ha hängandes över oss som ett mörkt moln.


Under dagen har jag först sovit ikapp (natten var lite orolig sömn såklart) och sen vilat och virkat lite grann.

Det var lite jobbigt att inte få äta på så länge och jag somnade när vi kom hem igen. Tur att jag inte behövde åka till jobb på em.

Känslan då vi kom till Förlossningsavdelningen var lite speciell. Jag såg att Olof blev himla nervös, jag också såklart. Alla vi mötte var dock underbara och fick oss att känna oss väl bemötta och trygga! Bådar gott inför nästa besök :)

Av Alma - 15 september 2009 08:12

Här sitter jag på fastande mage och om 20 minuter ska vi åka till Förlossningen för kontroll och eventuellt en vändning av bebisen. Om den ligger fel och jag måste säga att jag tror att den faktiskt gör det. Jag tror att den är på tvären igen, att den växlar lite mellan tvären och att sitta upp.

Det är inte kul att vara utan frukost. Grodden är igång och hur pigg som helst - säkert för att stackaren utsätts för min mage som morrar och vill ha frukost. Det kommer dröja ett antal timmar också innan vi får äta. Först CTG i en halvtimme, sen ultraljud, vändning och så CTG igen i nån timme. Sen mat!

Vi är inte oroliga! Det här är något som görs jämt har vi förstått. Även förr i tiden, innan fosterövervakning fanns, så har man vänt bebisar.

Håll tummarna för att Grodden accepterar att ligga kvar med huvudet nedåt så att vi kan se fram emot en naturlig förlossning :)


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards