Direktlänk till inlägg 15 mars 2009
Ikväll tänker jag laga kikärtsbiffar med fetaost och oliver. Till det potatis eller quinoa (har inte riktigt bestämt mig ännu) och riven morot samt en klick pesto (fast jag har vanlig grön pesto idag)!
Vegobiffar med fetaost och oliver:
4 port.
25 minuter
2 burkar á 400 g kikärter
1 ägg
1/2 dl ströbröd
1 rödlök finhackad
1 tsk sambal oelek
salt och peppar
100 g fetaost smulad
1 dl hackade svarta oliver
smör att steka i
Pesto rosso:
1 dl soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor
1/2 kruka basilika
Skölj kikärterna och låt rinna av.
Mixa kikärterna och blanda med ströbröd, ägg, lök och kryddor till en massa. Rör ned fetaost och oliver. Forma till 8 biffar och stek långsamt till fin färg.
Mixa ingredienserna till den röda peston.
Servera med potatismos, kokta linser, quinoa eller pasta efter smak. Klicka på pesto och strö över pumpakärnor eller solrosfrön och ha valfri grönsak till! Kanongott!
Receptet kommer från COOP!
Update:
Såhär blev min tallrik, blev inga morötter för jag hade spenat som skulle ätas upp... Morötter hade sett godare ut med lite av orange på tallriken men man kan inte ha allt alltid! Hoppas ni lyckas med biffarna om ni prövar!
Jag har en liten sida där jag visar upp mitt handarbete och deltar i en cyber-syjunta. Den som är road av det är välkommen in dit: http://sondagspyssel.blogspot.com ...
Det funkar inte att blogga för mig just nu... Jag vill gärna fortsätta egentligen, för de få läsare jag har, släkt och vänner som kollar in vad vi gör. Men heltidsjobb och livet med Iris vill annorlunda. Lilla blomman har inte så stort sömnbehov, hon...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 | 5 |
6 |
7 | 8 |
|||
9 |
10 |
11 | 12 | 13 |
14 |
15 | |||
16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|