Alla inlägg under december 2008

Av Alma - 5 december 2008 11:23

Min födelsedag har varit så himla trevlig och mysig hittills!! Det kan inte vara bättre än så här att fylla år. Fick av Olof 2 fina grejer som jag önskade mig imorse = en liten radio att ha i köket på morgonen och en schysst necessär. Fick choklad av min jobbkompis när jag anlände till jobbet! massor av kära har skickat sms och skrivit på facebook.

Vi är alla lite sega här idag för vi hade sista dagen på internutbildning så vi var iväg på studiebesök till reningsverket och middag med musikalbesök i Växjö igår. Kom hem halv 1 inatt och började jobba som vanligt imorse... Vi var fortfarande i minibussen när klockan blev 5 december så då blev jag sjungen för, hehe. jag kan tycka sånt är lite jobbigt men det var beckmörkt och jag var så trött så det blev roligt och trevligt istället.


Ser fram emot ikväll då Olof kommer laga middag åt mig :)

Något mer fancy festlighet blir det inte ikväll för jag jobbar faktiskt imorgon också. 1 lördag eller söndagvarannan månad jobbar vi och det är ju helt okej.

Nu är det lunch!!


Av Alma - 1 december 2008 16:24

Mitt advent- och julpynt är verkligen inte mycket att hurra för - ÄNNU!

Idag bidde det dock en fin krämig julstjärna och 2 vita hyacinther på vägen hem!

Jag har bestämt att i år ska jag sluta vara på Grinchens sida och faktiskt ta och omfamna julen lite mera. Jag kommer förmodligen aldrig att bli fullkomligt jultokig: men om inte annat så är jul och nyår ett trevligt sätt att fördriva en av de mörka vintermånaderna. Så länge det inte tar över och blir stress eller måsten så kan jag vara med :) I år är jag hemma t o m 23:e (jobbar på morgonen och åker sedan söderut) och desto större anledning att ladda julstämning ordentligt hemma innan.


Olof kommer nog invända att det blir "måsten" för hans del, haha. Imorgon måste han nämligen följa med mig till IKEA! Det handlar såklart inte om att köpa en massa nytt varje år. Dessa investeringar ska givetvis få hänga med flera år. Det ska ske en liten investering i saker med adventkänsla utan att vara för julbetonade. T ex rödmönstrade lakan till sängen. Någon metervara för enkla kuddöverdrag till soffan och en röd filt. Samt något nytt pynt - ikea har fint halmpynt i år, det gillar jag. Allt för att återta känslan av att plocka fram julen - som fanns där då jag var liten och sen dog ut med den egna lägenheten. Det är just känslan av värme i de röda sakerna och av att något särskilt är på gång d v s gemenskapen under julhelgen.


Inventeringen av det julpynt Olof och jag har visade upp en sorglig samling ihopplockat gåvopynt och något egenköpt och ett par små ärvda grejer - inte konstigt att jag inte brytt mig särskilt. Nu har jag iallafall insett att det är upp till mig att skapa sagda stämning om jag vill ha den! Det sägs ju att man blir visare med åren och jag håller med. Beviset är antalet år jag fyller på fredag, hahaha!

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards