Alla inlägg under januari 2008

Av Alma - 14 januari 2008 17:58

Sällan har en helg runnit iväg så snabbt... detsamma gjorde arbetsdagen idag, vilket inte var så illa dock! Vi inventerar all utrustning och det är ett jättejobb eftersom allting är så rörigt och skräpigt. Mitt nästa jobb ska åtminstone vara på en arbetsplats som är fin och välskött och ordningsam. Sen får jag se vart jag hamnar någonstans. Nedräkningen har börjat - 13 dagar kvar på Eurofins Kalmar...


Imorse tänkte jag faktiskt på att det har blivit ljusare! Hurra! Sen är det dock heller inte ett jämngrått molntäcke längre utan vi har haft fint väder hela helgen! Jag är fortfarande lite småkrasslig i halsen och bihålorna och har inte vågat träna men kanske kan jag gå och simma bara ett par längder om någon dag.


Nu ska jag laga mat och sen ska jag försöka kolla lite jobb. Jag ska fundera på vad jag egentligen vill och kan göra! Om det med uppsägningen ges en möjlighet för mig att till sist tvingas ta ett steg mot det kreativa jag alltid velat syssla med på heltid men inte trott att jag kan leva på... Jag kan ju inte vara lab-assistent hela livet iallafall ;) Jag har ju för korta armar för att jobba i dragskåp, hahaha!!


Av Alma - 12 januari 2008 18:21

Jag har länge tänkt att visa upp den fina stegpallen som jag fick av Olofs mormor och som jag har slipat och målat. Den blev klar under hösten men jag glömde av att fota den. Jag är mycket nöjd och den har blivit en trogen vän när jag ska nå upp och som extra sittplats vid besök!

 Stegen går så smidigt att fälla in när man inte använder dem!


Färgburken var liten men resterna räckte ändå till ytterligare 2 projekt klara förra helgen, en fruktlåda och en hylla för värmeljus.

Jag visste inte riktigt vad jag skulle ha den till (bara att den var synd att kasta och skulle bli tjusig med färg) men för tillfället får den hålla en bunt av Olofs fisketidningar - han har många!

Hyllan med ljus ger vardagsrummet lite mer djup plus att det är bra med en ljuskälla bredvid TVn när man släcker ned för filmkvällar.


Appropå film visar de äntligen en film jag vill se på Saga - Försoningen med Keira Knightley. Saga är Sveriges äldsta biograf som fortfarande är öppen och visar film. Jag skäms att jag inte varit där ännu, efter över 1 år i Kalmar, jag som är ett stort fan av kvartersbiografer... Får bli nästa helg dock.

Ha en trevlig kväll!

Av Alma - 8 januari 2008 20:21

...har jag aldrig varit med om tidigare. Det känns konstigt och motivationen har sjunkit betydligt hos mig och mina kollegor måste jag erkänna.

Nu har polletten trillat ned som det kallas. Jag begriper att jag kommer stå utan jobb 1 februari.  Förutom att det vecka för vecka ska flyttas över det arbete som vi utför till andra orter så är vintern inte direkt högsäsong för vattenprovtagning. Därför har vi idag börjat plocka ned viss utrustning och göra inventeringar över det som finns på labbet. Vi tog lång lunch idag och åt salladsbuffé på Café Bibblan där jag hängde ibland när jag var arbetslös förra våren. Det ligger vägg i vägg med biblioteket (som framgår av namnet hihi) och där kan man sitta ett par timmar utan att känna press att man behöver köpa något mera. Det är trevligt.


Ikväll har jag tvättat lite men annars är jag fortfarande lite förkyld och tar det lugnt medans Olof stack till gymmet. Jag dricker fänkålste (gott!) och har naturfilm om Galapagos på i bakgrunden. En inte helt tokig tisdagskväll!

Av Alma - 5 januari 2008 18:17

Här firade vi nyår, med massor av snö runt omkring, i en söt stuga med öppen spis! Det är inte ofta man ser 15 cm snö nuförtiden - i södra Sverige - och det var inte kallt - bara runt nollan - så det var tjock blöt snö. Mysigt iallafall när det lägger sig på träden och taken.

 Vi åt en mängd god mat och drack god dryck och hade trevligt sällskap i form av 2 andra par där jag har lärt känna tjejerna i syjuntan!


Efter nyår blev jag förkyld så jag fick ligga till sängs torsdag och fredag. Idag är jag bättre men ligger väldigt lågt även idag. Hoppas ni alla är friska!!

KRAM OCH GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET!


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards