Alla inlägg den 29 juli 2007

Av Alma - 29 juli 2007 17:55

Nu blir det 2 inlägg direkt efter varandra, jag passar på nu jag har ett par minuter över! Igår lördag blev vi inbjudna av Olofs föräldrar att gå med dem och deras gäster på en Slottsvandring i Linné-anda! Guiden var väldigt trevlig och engagerad och med tusen och en fråga ifrån Fam Engstedt tog det 45 min över tiden! Han var inte besvärad utan glad att vi var så intresserade. Han själv hade lavar som specialintresse och vi tittade med lupp på flertalet olika som pryder slottets väggar. Den här gula heter vägglav. Det finns även en rödlistad som är väldigt lik och heter kantvägglav, som också växer på slottsmuren.

 Vi fick också krypa in i den gamla krutgången och kika efter källarspindel. Den arten finns även ute i sommarstugans jordkällare, de blir rejält stora och spinner små kokonger för sina ägg. Man vänjer sig men i början var jag lite rädd för dem!

Efteråt gick vi förbi alla ljuvligt doftande rosor och begav oss till Krusenstienska trädgården för kaffe och kaka!


Sedan skildes vi åt och Olof och jag lagade middag och gick på bio!

Alla som gillar Simpsons kommer även att tycka om långfilmen! Det var roligt att se dem i ett så annorlunda format. Plus för fullsatt salong med skrattande publik, minus för allt bråttomfolk som reser sig och kastar sig ut innan ljuset ens har tänts. Naturligtvis kom det fler klipp under eftertexternas gång!

Efteråt promenerade vi hem genom stadsparken med alla vackra träd och tittade på ginkolöv och grenar som växer ned i marken och Olof fångade små paddor. Det var en härlig kväll!

Av Alma - 29 juli 2007 17:37

Jag utlovade lite bilder från förra lördagens utflykt till Ölands Norra udde! Vi var som sagt uppe i fyren Långe Erik, som är betydligt mindre än Långe Jan på södra udden. Guiden var väldigt stolt att meddela att här kunde man dock se det gamla maskineriet, till skillnad från i Långe Jan! Det var en tysk turist som nog var väldigt intresserad av fyrar för han tog kort på alla kugghjul ur många olika vinklar!

Precis som på södra udden går det får och kor fritt på markerna runt fyrarna.

Det var varmt och härligt just där och när vi sedan körde söderut mötte vi regnoväder. Vi stannade ändå till i Halltorp för att besöka vår sten, där vi satt när Olof friade till mig! Det är vackert där med klar sikt till fastlandet vid den smalaste delen av Kalmarsund.


Halltorps Gästgiveri har förövrigt ett av Sveriges bästa kök och det är ett mycket trevligt hotell med liten spaavdelning samt fina promenadmöjligheter, VIDA-museet och även en golfbana som grannar. Rekommenderas varmt för det par som vill komma ifrån vardagen lite. Nu ligger ju inte Öland runt hörnet för de allra flesta, som för oss, men det är ett fint utflyktsmål iallafall!!!

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards