Alla inlägg den 2 juli 2007

Av Alma - 2 juli 2007 22:06

En riktigt härlig dag på Öland fick vi igår!

Jag har tjatat om att vi ska försöka se mer av Öland när det ligger så nära oss! Olof har varit fram och tillbaka hängig ett tag nu (jag fick honom att gå till vårdcentralen idag och det visade sig att han har en lätt öroninfektion han har gått med ett tag... stackarn!) men han gick med på att göra en liten tur!

Jag hade hört om Eketorps borg som är en järnåldersbefästning som har blivit restaurerad så att man verkligen känner hur det var att leva där på den tiden. Första körde vi dock till Ottenby fågelstation och fyren Långe Jan på södra udden! Lite lunchpicknick och vila i solen så orkade vi både se det fina Naturumet och klättra upp för de 192 trappstegen i fyren!

Däruppe blåste det kan jag tala om!! Och vad långt vi såg - mest såg vi allt regn över fastlandet - vi hade valt rätt resmål! Vi såg också vindkraftsparkerna som ligger i Kalmarsund. Vindkraft - Ja Tack!


Efteråt körde vi till Eketorps borg och skulle inte stanna så länge alls, bara kolla lite... Det är en imponerande syn när man närmar sig!

På den riktiga grunden har det byggts upp som det såg ut på 400 talet! Innanför finns hus, museum och grisar, samt guider utklädda tidstypiskt! Inträdet var 75 kr/pers men biljettluckan var stängd så vi ville bara gå lite närmare och spela dumma om nån frågade - Olof älskar att planka =). De hade ingen riktig koll så vi kunde kika och gå in i museet och runt där inne. Olof pratade t o m med en pilbågsexpert och fick testskjuta bågen! Om man betalar så kan man förståts vara med en hel dag och delta i tävlingar och matlagning, hantverk och annat. Det får bli en annan utflykt en annan gång!

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards