Alla inlägg under november 2008

Av Alma - 11 november 2008 19:26

Vi fick en elräkning idag. Jag tycker inte att den var stor eller dyr eller så - det känns som ett rimligt pris för att ha tillgång till lampor, ugn att baka kladdkaka i och el att driva symaskinen med.


Vi började dock att fundera över om vi använder mer eller mindre än medel i Sverige för en 2 personsfamilj.

Jag försökte googla för att få fram en siffra och det var inte det lättaste! (Bland sökresultaten handlade det bland annat om el-chocker...)


Istället hittade jag det här testet:

http://www.vattenfall.se/www/vf_se/vf_se/933143blixe/index.jsp

Klicka på "Är du Energismart?" under tidtagaruret.

Så kolla nu om ni är energismarta! Jag/vi ligger precis på gränsen mellan det blåa och det gröna.

Av Alma - 10 november 2008 20:30

Åh, jag har haft en underbar helg!

Avslappnad och full av fint umgänge, syrran, kusinen och så papps med fam. Vi har ätit sushi och goda frukostar. Det var fint och lite nostalgiskt att vara i ett studentområde igen. Lappis påminner rätt mycket om Delphi i Lund. Frihet, dyr mat i ICA närbutiken, stojjiga nätter utanför fönstret, soppåsar på väg ut men tillfälligt lämnade i trapphuset, etc etc

Påminner om många fina stunder i Lund.

Lite stel i rygg och nacke av bussresan (och möjligen syrrans kudde) är jag allt men det var det klart värt. Jag hade turen att springa på en bekant från Amasonklubben (syjuntan) som sov bredvid mig i princip hela resan. Ändå trevligare att sitta bredvid nån man känner än en okänd tant (hur kommer det sig att det alltid är en tant?).

Nu luktar det mat och det ser jag fram emot. Har varit på Amasonträff, en kraftigt decimerad sådan dock - det var bara jag och M där ikväll. Vi har öst galla på Arbetsförnedringen - alltid lika tacksamt! Tur att jag inte är den som är inskriven den här gången....

Ha en trevlig kväll - Olof har maten klar nu!

Av Alma - 6 november 2008 17:19

Jag har packat upp min nya mobiltelefon precis. Det är roligt och behövdes eftersom min gamla börjat bete sig lite lustigt - den ringer upp sig själv då och då och spontanringer upp vissa i telefonboken - tröttsamt! Olof har samma så jag har sett den och testat den lite. Annars vet ni så bryr jag mig inte så mycket om sånt - jag ska kunna ringa, spara möten/påminnelser i en kalender och det är allt jag kräver. Just nu vet jag vet dock inte hur jag ska packa över telefonboken från det gamla simkortet till det nya... Olof! Hjälp!


Det som jag packar ned är lite kläder och necessär i en väska för jag ska till Stockholm i helgen och fira min Sis som fyller 20 år idag! Grattis syrran! Annars händer inte mycket ikväll, ska laga middag - sejgratäng blir det idag, och kanske försöka att sticka färdigt klänningen jag håller på med, det är inte så himla mycket kvar nu. Om jag hinner så får jag väl ändra packningen lite grann för det hade varit roligt att få använda den klänningen isåfall!

Cheerio så länge - jag hinner inte blogga imorn och sen får vi se under helgen. Ha det gott!

Av Alma - 4 november 2008 17:09

Tydligen får man inte höra Bond säga det i den nya filmen - tyvärr!

Vi ska gå och se den iallafall, nu ikväll. Det är härligt att gå på bio så det ser jag fram emot.

Tur att den går 18:30 så det inte blir så himla sent. Jag kämpar på med mina tidiga mornar - ibland känns det okej och ibland inte. Jag undrar om jag kommer att vänja mig :)


Av Alma - 3 november 2008 20:25

Helgen tillbringade vi i sommarstugan som ett sista besök innan vintern. Vi avslutade söndagen med att stänga av vattnet, hälla glykol i toaletten och lite annat som hör till vinterrutinerna. Då när vi åkte var det nästan en behaglig inomhustemperatur :)

När vi kom var det såklart utkylt och vi drog på en brasa direkt. Den lämnade vi sen i princip inte under lördagkvällen (utom för att laga mat)! Det gick åtminstone bra att sova och sen vakna, i stillheten, till en underbar solig söndag.

Efter härlig söndagfrukost tog vi en härlig promenad runt huset och ned till lilla fiskeläget.

Bryggan är upptagen för vintern.

De här Midsommarfigurerna står i fönstret och väntar på en ny sommar!

Sen kunde vi sitta och fånga lite solstrålar vid den gamla fiskeboden. Observera mina fina gummistövlar :)

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14 15 16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards